PREMIJER LIGA BIH

Prvi trijumf u sezoni: Borac u sjajnoj utakmici sa sedam golova bolji od Radnika

Banjalučani slavili sa 4:3

Preokret i trijumf Banjalučana. FK BORAC

Piše: E. Ćosić

29.8.2021

Fudbaleri Borca došli su do prve pobjede u novoj sezoni Premijer lige. Banjalučani su u okviru 7. kola savladali bijeljinski Radnik sa 4:3. 

Počelo je šokantno za aktuelnog prvaka, pošto su gosti već u 3. minuti gubili sa 2:0. Dva pogotka postigao je Bojan Marković, a dvije asistencije upisao je Đorđe Pantelić.

Polovicu prvog poluvremena domaći tim se nije mogao sastaviti sa loptom, a onda su izabranici Nemanje Miljanovića proigrali. Borac se u 21. minuti vraća u život, Goran Zakarić je centrirao, a Đorđe Ćosić matirao Azura Aljkanovića. Deset minuta kasnije kapiten Banjalučana Stojan Vranješ pogađa za 2:2. Enver Kulašin je odložio povratnu loptu, a Vranješ bez problema šalje loptu u mrežu.

I onda u samom finišu prvog dijela pogodak Zakarića za veliki preokret. Nikola Dujaković je asistirao, a bivši reprezentativac BiH pogodio za 3:2 u sudijskoj nadoknadi.

U 62. minuti Stojan Vranješ realizira kazneni udarac, kojem je prethodilo igranje rukom Đorđa Pantelića. I kada se čekalo na posljednji sudijski zvižduk, Radnik je postigao još jedan gol, a strijelac je bio Nikola Gajić.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.