PETEV IMA DVIJE DILEME

Da li je ovo sastav "Zmajeva" koji će večeras napasti Kazahstan

Fudbalska reprezentacija u Zenici igra važnu kvalifikacionu utakmicu

Petev: Dilema na beku i u veznom redu. AVAZ

Piše: E. Ćosić

7.9.2021

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra važnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. "Zmajevi" će na Bilinom Polju ugostiti Kazahstan.

Selektor našeg tima Ivajlo Petev (Ivaylo) neće na raspolaganju imati povrijeđene Radeta Krunića i Matea Sušića. Ako je suditi po posljednjem treningu "Zmajeva", Petev neće mijenjati formaciju. Ponovo ćemo igrati u 3-5-2, ali sa ofanzivnijim pristupom. Očekuje se da bh. reprezentacija protiv Kazahstana istrči u sljedećem sastavu:

Na golu će biti Ibrahim Šehić, a u zadnjoj liniji će se naći Saničanin, Ahmedhodžić i Hadžikadunić. Po lijevoj strani bi trebao biti oporavljeni Sead Kolašinac, dok je na desnoj strani mala dilema. Petev će birati između Branimira Cipetića i Miroslava Stevanovića. 

Veznim redom će dirigovati Miralem Pjanić, a pored njega će biti već ustaljeni kolega u reprezentativnom timu, Gojko Cimirot. Večeras pored njih neće biti ni Krunića ni Amira Hadžiahmetovića, a umjesto njih bi trebao zaigrati Amer Gojak ili Adi Nalić. U napadu će biti Ermedin Demirović i kapiten Edin Džeko.

Utakmica u Zenici počinje u 20:45 sati, a tekstualni prijenos utakmice moći ćete pratiti na našem portalu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.