SVE VEĆ BILO ISPLANIRANO

Diks: Bilić je za otkaz saznao preko društvenih mreža

- Vraćali smo se autobusom i počele su mi stizati poruke da smo smijenjeni, kaže trener Džulijan Diks

Diks i Bilić odlično su sarađivali. Agencije

M. K.

15.9.2021

Hrvatski trener Slaven Bilić u decembru prošle godine dobio je otkaz u VBA nakon što je u 13 utakmica osvojio sedam bodova.

Bilić je inače lani kritikovao upravu kluba što nije uložila dovoljno u pojačanja, a otkaz je dobio nakon remija 1:1 s Mančester sitijem u gostima.

Džulijan Diks (Julian Dicks), trener koji je bio dio Bilićevog stručnog štaba, otkrio je što se događalo nakon utakmice sa Sitijem, klubom koji je te sezone postao prvak Engleske, prenosi Index.hr.

- Došli ste iz druge lige i idete na Etihad kod Mančester sitija. Da, imali smo sreće te večeri, ali uzeli smo bod. Vraćali smo se autobusom i počele su mi stizati poruke da smo smijenjeni. Ništa mi nije bilo jasno. Pa upravo smo odigrali neriješeno u gostima sa Sitijem. Nisam vjerovao, mislio sam da su to gluposti po društvenim mrežama. Međutim, sljedeći dan su nas iz kluba pozvali u ured i to je bilo to. Očito je sve bilo isplanirano, očekivali su da ćemo primiti četiri-pet golova od Sitija i da će odluka biti lagana, priča Diks.

Da su Bilić i Diks napravili i nešto dobro za klub pokazale su reakcije navijača koji su bili bijesni na klub.

- To dovoljno govori... To pokazuje da ste ipak nešto dobro napravili za klub. Ljudi mogu misliti svašta o Biliću, ali je riječ o sjajnoj osobi i odličnom taktičaru, rekao je Diks. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.