POZNATA OBA FINALISTA

Belgija eliminisana nakon velikog preokreta, Španci i Francuzi borit će se za trofej

Iako su Belgijanci imali 2:0 nakon prvih 45 minuta, u nastavku je Francuska poravnala na 2:2, a do kraja utakmice stigla i do pobjede

"Trikolori" u finalu Lige nacija. AFP

Piše: M. K.

7.10.2021

Fudbalske selekcije Belgije i Francuske odmjerile su snage u drugom polufinalu Lige nacija večeras u Torinu. 

Nakon dosta uzbudljivih 90 minuta, slavili su s 3:2 Francuzi koji su tako izborili plasman u finale Lige nacija, a tamo će se za trofej boriti protiv Španije koja je dan ranije eliminisala evropske prvake Italijane, nakon pobjede 2:1. 

Nakon prvog poluvremena mnogi su već vidjeli Belgiju u finalu, jer su imali vodstvo 2:0 nakon prvih 45 minuta. Janik Karasko (Yannick Carrasco) u 37. i Romelu Lukaku u 40. minuti pogađali su mrežu "Trikolora", a oba puta asistent je bio Kevin de Brujne (Kevin De Bruyne).

Međutim u nastavku druga slika na terenu. Francuzi su nešto ofanzivnije krenuli prema golu Belgije čija se odbrana vjerovatno uspavala nakon "sigurnih" 2:0.

Karim Benzema u 62. minuti prvo smanjuje na 2:1, da bi u 69. minuti pogotkom iz penala na 2:2 poravnao Kilijan Mbape (Kylian Mbappe).

U finišu utakmice Francuzi stižu do velikog preokreta, 3:2, nakon sjajnog gola Hernandeza (Theo Hernandez) u 90. minuti meča. 

Ovogodišnje finale Lige nacija na rasporedu je u nedjelju na stadionu "San Siro".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.