PREMIJER LIGA BIH

Borac i Tuzla City odigrali bez pobjednika, veliki jubilej Stojana Vranješa

Zaostali meč 3. kola se odigrao danas na Gradskom stadionu u Banjoj Luci

Vranješ: Bio siguran sa penala. FK BORAC

E. Ćosić

20.10.2021

U zaostaloj utakmici 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipe Borca i Tuzla Cityja su podijelili bodove odigravši 1:1 na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. 

Iako je domaćin dobro otvorio utakmicu i prijetio preko Envera Kulašina, a potom i Stojana Vranješa i Aleksandra Vojnovića, mreža Tuzlaka se nije zatresla u prvih 45 minuta. Izabranici trenera Husrefa Musemića su u prvom poluvremenu imali jednu priliku kada je šutirao Ajdin Nukić, a lopta nakon odbijanja od blok pogodila prečku.

Međutim, u drugom poluvremenu gosti bolje otvaraju poluvrijeme i već na startu drugog dijela dolaze do pogotka. Mirzad Mehanović je šutirao i pogodio stativu, a odbitak je spremno dočekao Sulejman Krpić. Vodstvo gostiju je trajalo deset minuta, a onda je Stojan Vranješ pogodio sa penala.

Jedanaestercu je prethodio prekršaj Mustafe Šukilovića nad Jovom Lukićem, a Vranješ je bio siguran egzekutor najstrožije kazne. To je kapitenu Borca bio jubilarni 50. gol u Premijer ligi za banjalučki tim. 

Ovim remijem Tuzla je ostala na 2. mjestu sa 27 bodova, dok je Borac na 5. poziciji sa osam bodova manje. Interesantno da će se ove dvije ekipe ponovo sastati za četiri dana u okviru 14. kola, a domaćin će biti Tuzla City.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.