SPORT RUŠI SVE GRANICE

Splitski Hajduk intenzivirao saradnju s bh. premijerligašem

Sada predstoji organiziranje međusobnih utakmica svih selekcija ova dva kluba, potom kampa NK Hajduk u Tomislavgradu, edukacije naših trenera, te drugih aktivnosti u cilju jačanja razvoja nogometa na ovim prostorima - rekao je Ilija Bagarić

Ovom saradnjom i posjetom predstavnici NK Hajduk nastoje daljnje osnaživanje igračkog kadra unutar Akademije NK Hajduk. FENA

FENA

30.10.2021

Voditelji nogometne Akademije splitskog Hajduk Split Boro Primorac i njegov zamjenik Mate Radić boravili su u petak u radnom posjetu Upravi NK Tomislava iz Tomislavgrada, gdje su intenzivirali saradnju ova dva kluba u budućnosti na mnogim zajedničkim projektima koji su započeli potpisivanjem sporazuma o saradnji prije nekoliko godina.


Uspješna saradnja

Tim sporazumom kojeg su tada potpisali predsjednik Tomislava Ilija Bagarić i predsjednik Uprave Hajduk Ivan Kos regulirani su obostrani međusobni odnosi koji uključuju niz stručnih aktivnosti iz područja nogometa i procesa rada s mlađim uzrasnim kategorijama.

Saradnja traje već neko vrijeme, stručni kadar iz NK Tomislav je već sudjelovao na edukacijama koje je organizirao Hajduk. Nekoliko mladih igrača je već došlo na Poljud, a sve s ciljem kako bi se djeci pružio sistematičan razvoj, kazali su Feni iz Uprave NK Tomislav.

- Sada predstoji organiziranje međusobnih utakmica svih selekcija ova dva kluba, potom kampa NK Hajduk u Tomislavgradu, edukacije naših trenera, te drugih aktivnosti u cilju jačanja razvoja nogometa na ovim prostorima - rekao je Ilija Bagarić, predsjednik Uprave Tomislava.


Nogometna infrastruktura

Dodao je kako su gosti iz Splita oduševljeni nogometnom infrastrukturom u koju je ova uprava posljednjih godina uložila velika financijska sredstva.

Ovom saradnjom i posjetom predstavnici NK Hajduk nastoje daljnje osnaživanje igračkog kadra unutar Akademije NK Hajduk, gradnju uspješne budućnosti, ali i izgradnju nogometa i sporta u širem smislu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.