PORTUGALAC PROZVAO JUVE

Murinjo objavio sporne fotografije i ukazao na naklonost sudija prema Juventusu

Prva fotografija je sa utakmice Juventusa i Rome u kojoj je Juventus pobijedio 1:0

Murinjo postavio zanimljivu objavu na Instagramu. AFP

M. K.

4.11.2021

Portugalski stručnjak Žoze Murinjo (Jose Mourinho) privukao je pažnju svojom najnovijom objavom na Instagramu u kojoj je komentarisao sudijske situacije s dvije različite utakmice Juventusa, kojeg, opšte je poznatom, Murinjo ne simpatiše previše.

To traje još od perioda kada je vodio Inter i kada je Juventus često imao sudije na svojoj strani, što doduše ni danas nije rijetkost bez obzira na korištenje VAR-a.

Dvije fotografije je objavio Murinjo, a one pokazuju sporne situacije na stadionu Juventusa u Torinu.

Prva fotografija je sa utakmice Juventusa i Rome u kojoj je Juventus pobijedio 1:0, a u centru pažnje bio je penal Veretuta (Jordan Veretout).

Francuz je poentirao za 1:1, međutim onda su suci odlučili da poništite ga jer su igrači utrčali u kazneni prostor prije vremena. Kada je ponovo šutirao, Veretut je promašio penal.

Ista situacija desila se na utakmici Juventusa i Zenita u Ligi prvaka. Italijani su slavili s 4:2, ali u fokusu je bio penal Paula Dibale (Dybala) koji je pogodio za 2:1. Dok je Dibala izvodio penal dogodila se ista situacija, igrači su prerano utrčali u šesnaesterac, ali sudija nije ponavljao penal.

Trener Rome je uz pomenute fotografije ostavio i poruku: 

"Jedan penal je morao biti ponovljen, a drugi nije. Pogodite koji nije…", bio je više nego jasan Portugalac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.