NIJE KRIO RAZOČARENJE

Menalo nakon poraza: Napravili smo mnogo početničkih grešaka

Ne smijemo rasprodavati ugled reprezentacije i moramo maksimalno pristupiti protiv Ukrajine, poručio je

Menalo: Pogodio u 69. minuti. screenshot

E. Ćosić

13.11.2021

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez šansi da se domogne baraža za Mundijal u Kataru naredne godine. Naš tim je u Zenici izgubio od Finske rezultatom 1:3. 

Jedini gol za naš tim postigao je rezervista Luka Menalo, koji je odmah po ulasku u igri matirao Lukaša Hradeckog (Lukas Hradecky) nakon asistencije Amera Gojaka. 

- Slažem se, neočekivan poraz. Nisam ni ja sam ovo očekivao. Poslije penala sam mislio da ćemo okrenuti stvari u svoju korist jer je bila pozitivna energija i atmosfera na stadionu. Ipak, primamo odmah gol, a onda i na samom otvaranju drugog poluvremena. U nastavku smo postigli gol, ali smo nakon toga ponovo primili pogodak i tu je bila riješena utakmica - rekao je Menalo nakon utakmice za "NovaBH", te dodao:

- Napravili smo previše početničkih grešaka i tako ne možete doći do rezultata protiv bilo koga. S klupe je djelovalo da ćemo bolje zaigrati nakon penala i crvenog, ali to se nije desilo - poručio je Menalo, koji se dotakao i naredne utakmice.

Bh. reprezentacija u utorak dočekuje Ukrajinu, ali je taj susret za "Zmajeve" revijalnog karaktera zbog današnjeg poraza.

- Ne smijemo rasprodavati ugled reprezentacije i moramo maksimalno pristupiti protiv Ukrajine - kazao je jedini strijelac za našu selekciju danas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.