LA LIGA

Barcelona savladala Viljareal i došla do prve gostujuće pobjede u sezoni

Ovo je drugi vezani trijumf za Katalonce u ligi, a treća utakmica bez poraza otkako je na klupu tima stigao Ćavi Ernandez

Barca došla do druge vezane pobjede. twitter

E. Ćosić

27.11.2021

Barcelona je savladala Viljareal u gostima rezultatom 3:1, te tako došla do prve gostujuće pobjede u ovoj sezoni. Iako "Blaugrana" nije odigrala izrazito dobru utakmicu, na kraju je došla do punog plijena.

U prvom dijelu nije bilo golova, a najbolju priliku imao je Viljareal, međutim pokušaj Arnauta Danjume je rukom izblokirao Džerar Pike (Gerard Pique), međutim sudija to nije vidio i propustio je pokazati na bijelu tačku.

Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo golova, uslijedilo je drugo u kojem su viđena četiri pogotka. Frenki De Jong (Frankie) je pogodio već u 48. minuti za vodstvo Katalonaca. Viljareal se u igru vratio u 76. minuti, kada je pogodak postigao Samuel Čukvueze (Chukwueze). 

Barcelona se u nastavku mučila, ali je onda u razmaku od šest minuta došla do dva gola. Prvo je Memfis Depaj (Memphis Depay) dao gol u 88. minuti, a potvrdu pobjede donio je Kutinjo (Coutinho) u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Ovo je drugi vezani trijumf za Katalonce u ligi, a treća utakmica bez poraza otkako je na klupu tima stigao Ćavi Ernandez (Xavi Hernandez). Podsjećamo, nakon pobjede protiv Espanjola (1:0), uslijedio je remi s Benfikom (0:0) u Ligi prvaka.






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.