KOŠEVO

Ismir Mirvić večeras se vraća u Sarajevo: Trenerska križaljka blizu rješenja

U najužem krugu kandidata su Dragan Jović i Mirza Varešanović, te Kepčijin prijatelj Dejan Klafurić

Novi trener Sarajeva će biti imenovan do kraja radne sedmice. Arhiva

Piše: G. Š.

4.1.2022

Iako Upravni odbor FK Sarajevo, odnosno većinski vlasnik glasačkih prava kluba s Koševa Ismir Mirvić još nije imenovao novog šefa stručnog štaba, njegov savjetnik i vršilac dužnosti sportskog direktora bordo tima Ivan Kepčija uveliko pregovara sa pojačanjima.


Prijelazni rok

Navodno, blizu Koševa su krilni napadač Asmir Suljić (30 godina – slobodan igrač nakon raskida ugovora sa mađarskim Diošđerom), veznjak Adnan Šećerović (30 – slobodan igrač, Pjunik Jerevan), stoper Nihad Mujakić (23 - Kortrijk, posudba)... a obavljeni su pregovori i sa još nekoliko igrača iz Hrvatske.

I dok se navijači pitaju zašto Kepčija „pravi račun bez krčmara“ i pregovara sa pojačanjima prije imenovanja šefa struke, koševska trenerska križaljka je blizu rješenja.

U najužem krugu kandidata su nekadašnji šefovi stručnog štaba Sarajeva Dragan Jović i Mirza Varešanović, te Kepčijin prijatelj Dejan Klafurić, iako se do sada bezbroj puta pokazalo da strani treneri nisu dobra rješenja na Koševu. Ipak, bh.nogometu je potreban kvalitetan kadar, a nikako „polovni“ strani treneri i igrači koji sputavaju domaću struku i talente.

Nadamo se da su na Koševu konačno naučili lekciju sa Goranom Sablićem, s kojim je sporazumno raskinut ugovor pred Novu godinu...


Prozivka 10. januara

S obzirom na to da bi u naš glavni grad večeras oko 20 sati iz Sjedinjenih Američkih Država trebao doputovati Ismir Mirvić, mnoge stvari će biti jasnije do kraja radne sedmice.

Inače, prozivka igrača Sarajeva planirana je za 10. januar. Nakon ljekarskih pregleda i uvodnih treninga, bordo tim će prvi dio priprema obavit u Ljubuškom, a završni u Antaliji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.