PRIJATELJSKE UTAKMICE

Zbog zdravstvenih problema selektorka Hurem neće putovati u Istanbul

Mnogo će nam značiti ove pripremne utakmice koje ćemo odigrati u Antaliji, jer ćemo imati priliku da isprobamo neke nove igračice, da vidimo na koga ćemo moći da računamo u kvalifikacijama, rekao je Kvesić

Meč sa Srbijom na programu je 17. februara, a sa Rusijom pet dana kasnije. NSBiH

Piše: G. Š.

14.2.2022

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se jučer na Ilidži, a danas će sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo otputovati u Antaliju, gdje će odigrati pripremne utakmice sa Srbijom i „B“ selekcijom Rusije. Zbog zdravstvenih problema sa ekipom neće putovati selektorka Samira Hurem, te će ekipu sa klupe predvoditi njen asistent Ivan Kvesić.

- Mnogo će nam značiti ove pripremne utakmice koje ćemo odigrati u Antaliji, jer ćemo imati priliku da isprobamo neke nove igračice, da vidimo na koga ćemo moći da računamo u kvalifikacijama. Sa nama je također i kondicioni trener muške „A“ selekcije Almir Seferović, te će i njegov rad biti od velikog značaja za pripremu naših reprezentativki“, rekao je Kvesić i dodao:

- Očekuju nas kvalitetne utakmice. Srbija se priprema za kvalifikacioni meč sa Turskom i to će biti jaka provjera za nas. Što se Rusije tiče, bez obzira na to što nastupaju sa „B“ timom, tu će sigurno biti igračica na koje će računati i u kvalifikacijama gdje su sa nama u grupi. S tim u vezi taj će susret biti značajan za nas, da se dodatno upoznamo sa njihovim načinom igre.

Meč sa Srbijom na programu je 17. februara u 15 sati, a sa Rusijom pet dana kasnije (17 sati).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.