LIGA PRVAKA

"Građani" pregazili Sporting u Lisabonu, Mbape presudio "Kraljevima" u samom finišu

Mrežu Portugalaca napunili su do vrha Bernardo Silva, koji je bio dvostruki strijelac, te Mahrez, Foden i Sterling

Igrači Sitija za za poluvrijeme su pregazili ekipu Sportinga. AFP

M. Kadić

15.2.2022

Dvije utakmice osmine finala Lige prvaka odigrane su večeras na stadionima u Lisabonu i Parizu.

Mančester siti je u gostima kod Sportinga ostvario pobjedu s ogromnih 5:0 i nanio jedan od najtežih domaćih poraza portugalskom timu u historiji, te zakoračio već u četvrtfinale.

Mrežu Portugalaca napunili su do vrha Bernardo Silva, koji je bio dvostruki strijelac, te Rijad Mahrez (Ryad), Fil Foden (Phil) i Rahim Sterling (Raheem).

U međuvremenu, u derbiju večeri na "Parku prinčeva" u Parizu, PSG i i Real Madrid nije bilo golova sve do 94. minute kada je Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) na asistenciju Nejmara (Neymar) pogodio za pobjedu PSG-a 1:0.

TOK UTAKMICA

Kraj.

90+4 - GOOOOL!! Mbape donosi prednost 1:0 PSG-u!!

90. - Siti je pred pobjedom, utakmica u Parizu i dalje bez pogodaka.

83. - Izlaze iz igre Modrić i Vinisijus, a ulaze Modrić i Hazar u sastavu Reala.

80. - Ušlo se u posljednjih desetak minuta, pobjednik u Lisabonu je već odavno poznat, za razliku od meča u Parizu gdje PSG pokušava da dođe barem do minimalne pobjede.

75. - Madriđani još nemaju udarca u okvir gola.

74. - Nejmar mijenja Di Mariju.

70. - Siti čuva stečeno vodstvo, PSG u međuvremenu pojačao pritisak na gol gostiju.

61. - Mesi je promašio penal! Golman Reala Kurtoa je odlično reagovao! Argentinac nije iskoristio veliku šansu da dovede svoj tim u vodstvo.

60. - Gundogan u Sitiju mijenja Fodena.

59. - GOOOOL!! Siti dolazi i do petog pogotka protiv Sportinga! Strijelac je Sterling nakon asistencije Silve.

53. - Ugarte mijenja Gonsalvesa u ekipi Sportinga.

51. - Militao je požutio u Realu. 

50. - Silva je pogodio za 0:5 Sitija, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda!

46. - Nastavljene su večerašnje dvije utakmice, Siti je svoje gostovanje, kako sad stvari stoje, već riješio, vodi 0:4, dok velika neizvjesnost vlada u duelu PSG-a i Reala.

45. - Okončano je prvo poluvrijeme na večerašnjim mečevima. Siti vodi 0:4 protiv Sportinga, u susretu PSG-a i Reala nema golova u prvih 45 minuta.

Vrlo neizvjesna utakmica se igra u Parizu. AFP

44. - Lagana dominacija Parižana, ali nema pogodaka u finišu prvog dijela.

44. - GOOOOL!!! Katastrofa Sportinga! Silva postiže svoj drugi gol večeras za Sitijevih 0:4!

38. - Požutio je Kazemiro u ekipi Reala i neće ga biti u revanšu. Nedugo potom i domaći igrač Verati zaradio je žuti karton.


33. - Mesi je imao priliku za domaći tim, ali lopta odlazi pored gola.

32. - GOOOOOL!! Građani su jednom nogom u četvrtfinalu Lige prvaka! Foden na asistenciju Mahreza donosi vodstvo 0:3 gostima!

30. - Siti već u prvoj utakmici odrađuje veliki posao. U Parizu se igra dosta tvrda utakmica i prolaznika u četvrtfinale vjerovatno nećemo saznati do posljednje minute revanša u Madridu.

23. - Sporting i dalje bez udarca na gol. 

19. - PSG dominira na "Parku prinčeva", prijetili su Kimpembe i Di Maria, međutim mreže i dalje miruju.

17. - GOOOOLLL!! Već je 0:2 u Lisabonu, ovog puta Bernardo Silva je zatresao mrežu domaćina. Čini se da Gvardiolin tim sve riješava već u prvom susretu.

10. - Smjenjuju se napadi u duelu PSG-a i Reala, ali i dalje je 0:0.

Mahrez načeo mrežu Sportinga. UEFA

7. - GOOOOL!!! "Građani" vode u Lisabonu pogotkom Mahreza! 

5. - Siti je odmah na početku uspostavio dominaciju na terenu i jasno je da će i večeras, kao i u većini svojih utakmica, imati veći posjed lopte.

3. - Real je prvi krenuo u napad u susretu na Parku prinčeva.

1. - Počele su utakmice u Parizu i Lisabonu.


Poznati su i sastavi za večerašnje dvije utakmice.

PSG: Donaruma (Donnarumma); Hakimi, Markinjos (Marquinhos), Kimpembe, Nuno Mendes; Paredes, Danilo Pereira, Verati (Verratti); Di Maria, Mesi (Messi) i Mbape (Mbappe).

REAL MADRID: Kurtoa (Courtouis); Karvaahal (Carvajal), Militao, Alaba, Mendi (Mendy); Kros (Kroos), Kazemiro (Casemiro), Modrić; Vinisijus (Vinicius), Benzema i Asensio.

Ruben i Gvardiola odlučili su se za sljedećih startnih 11:

SPORTING: Adan; Inasio (Inácio), Koates (Coates), Rikardo Esgajo (Ricardo Esgaio), Pedro Poro, Žoao Palinja (João Palhinha), Mateus Nunjez (Matheus Nunes), Mateus Reis (Matheus Reis); Sarabia, Paulinjo (Paulinho) i Pedro Gonsalves.

MANČESTER SITI: Ederson; Stones, Rúben Diaz (Dias), Laporte, Žoao Kanselo (João Cancelo); De Brujne (De Bruyne), Rodri, Bernardo Silva; Mahrez, Foden i Sterling.

Anćelotija brine stanje Benzeme koji nije potpuno oporavljen. UEFA

Poštovani čitatelji, dobro došli na tekstualni prijenos utakmica osmine finala Lige prvaka između PSG i Real Madrida u Parizu, te Sportinga i Mančester sitija u Lisabonu.

Pariški klub i pored do sad uloženih katarskih miliona još čeka na osvajanje titule prvaka Evrope, a trener Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino) dobio je ljetos Lionela Mesija (Messi) kao veliko od kojeg si i očekuje da bude prevaga.

Na drugoj strani trener Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) našao se u velikim problemima zbog povrijeđenog Karima Benzeme koji nije potpuno spreman za utakmicu. 

U Lisabonu Mančester siti dolazi kao veliki favorit na gostovanje protiv Sportinga.

Domaćim tim problema s povredama nema, a trener Amorim Ruben može računati na sve igrače. Za razliku od njega, Pep Gvardiola (Guardiola) na drugoj strani ima nekoliko važnih igrača koji su do ove utakmice vukli povredu, poput Hesusa (Jesus), Griliša (Grealish), Vokera (Walker)...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.