LIGA PRVAKA

Predrag Pašić za "Avaz": Bajern se večeras vraća na svoj kolosijek

Teško da Inter može nadoknaditi minus iz prve, domaće utakmice, iako nikad ne znaš u kojem pravcu može krenuti i otići utakmica

Pašić: Skup velikih igrača, koje ima Pariz, nije garancija za uspjeh. Arhiva

Piše: G. Šumar

8.3.2022

Nekadašnji as kluba s Koševa i reprezentativac bivše Jugoslavije Predrag Pašić (63) u razgovoru za „Avaz“ najavio je ovosedmične revanš mečeve osmine finala Lige prvaka. Prvi će na teren izaći fudbaleri Bajerna i RB Salcburga (prvi meč 1:1), odnosno Liverpula i Intera našeg Edina Džeke (2:0)

Real ili PSG

- Mislim da je Liverpul riješio pitanje prolaska u Milanu, rekao je Pašić i dodao:

- Teško da Inter može nadoknaditi minus iz prve, domaće utakmice, iako nikad ne znaš u kojem pravcu može krenuti i otići utakmica. Međutim, mislim da je Liverpul već „obezbijedio“ plasman dalje.

Kada je u pitanju druga večerašnja utakmica, koja počinje u istom terminu - od 21 sat, favorit je Bajern našeg Hasana Salihamidžića.

- Salcburg je jdobar tim, ali je Bajern svakako favorit, mada nije u svojoj prepoznatljivoj ili top formi. Mislim da je ova utakmica prava šansa Bavarcima da se vrate na svoj kolosijek.

Analizirajući šanse Reala i PSG-a, koji će odmjeriti snage sutra (21 sat), Pašić je istakao da je to jako nezgodan par za prognozu.

- Pokazalo se da skup velikih igrača, koje ima Pariz, nije garancija za uspjeh. PSG, s obzirom na imena koja ima, nije još na svom maksimumu, odnosno nije uvijek u mogućnosti da funkcioniše kao pravi tim. To je pokazala i zadnja ligaška utakmica (Nica – PSG 1:0 – op.a.). Nikad ne znaš kako će odigrati i(li) kako će igrači funkcionisati u timu, a Real i kad nije u top formi dobro zna igrati evropske utakmice. Zbog toga je ovaj par izuzetno neizvjestan, skroz – konstatuje nekadašnji reprezentativac bivše SFRJ.


Predrag Pašić. Arhiva

Siti je favorit

Na pitanje ko je ove godine Vaš favorit u Ligi prvaka, Pašić je odgovorio:

- Sigurno je to Siti, koji je – bar trenutno, iznad svih ostalih ekipa. To izabranici Pepa Gvardiole dokazuju više od pola godine i zbog toga su oni broj jedan. Naravno, nikad ne možeš unaprijed otpisati ove velike klubove kao što su Bajern, Real... No, najveći favorit je sigurno Siti. Ako zadrže ovu formu, nijedna ekipa nije u mogućnosti da im se ravnopravno suprotstavi.

Bez interesa za bh. fudbal

- Izgubio sam interes za naš fudbal, jer svakih šest mjeseci moram učiti nova imena igrača i Sarajeva, i Željezničara. Svaki prijelazni rok ode 15 igrača, a dođe njih 16... To više nije to, ili bar nije po mom poimanju fudbala. Sada je sve drugačija, tako da sam izgubio i neki interes za svim tim, nažalost, rekao je Pašić, koji je već odavno u fudbalskoj penziji, te dodao:

- Dok se ne okrenemo svojim igračima i trenerima, a ne „polovnim“ strancima, neće to ni biti ono što mi objektivno možemo i znamo. Sve dok ne počnemo razmišljati o igračima iz vlastitog pogona doživljavat ćemo da nam derbije, kao što je to bilo u subotu na Grbavici, vode oni koji nisu iz Sarajeva ili s ovih prostora

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.