REAGOVAO KLUB

Nakon što je izbrisan iz ukrajinskog fudbala, Zenit stao u odbranu Timoščuka: Naš trener je žrtva političke manipulacije

Ukrajinci su ga potpuno izbrisali iz fudbalske historije Ukrajine i postao je omražena osoba u toj zemlji, a izbrisan je i iz registra te reprezentacije

Timoščuk je u Ukrajini proglašen izdajicom. Getty Images

M. K.

12.3.2022

Nekadašnji legendarni igrač ukrajinske reprezentacije, Anatolij Timoščuk, nedavno se našao na žestokom udaru svojih nekadašnjih saigrača i Ukrajinskog fudbalskog saveza, jer je ostao u ruskom Zenitu gdje radi kao trener i jer se nije oglasio u vezi agresije Rusije na Ukrajinu.

Ukrajinci su ga potpuno izbrisali iz fudbalske historije Ukrajine i postao je omražena osoba u toj zemlji, a izbrisan je i iz registra te reprezentacije.

Sada se oglasio i njegov klub Zenit koji je stao u odbranu Ukrajinca.

- Timoščuk je veliki profesionalac koji ima savjestan odnos prema poslu u svakoj zemlji u kojoj je igrao kao fudbaler i radio kao trener. Povjerenje u njegove trenerske kompetencije je neprocjenjivo. Isto vrijedi i za njegove ljudske kvalitete. Smatramo da se odluke ukrajinskog saveza ne uzimaju u obzir i da su gesta političke manipulacije. Želimo podsjetiti da fudbal treba ostati izvan politike, a ne biti dio političke igre. Zenit će nastaviti braniti interese svog trenera na CAS-u, poručili su iz redova Zenita za ruske RIA Novosti.

Timoščuk je u svojoj bogatoj karijeri branio boje Volina, Šahtara, Zenita, Bajerna i Kairata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.