UPITNA SUDBINA ČELZIJA

Haverc: Pobjedama barem malo smanjujemo zabrinutost koja se osjeća oko kuba

Kaj Haverc (Kai Havertz) je odlučio pobjednika pogotkom u 89. minuti i prekinuo niz Njukastla od osam utakmica bez poraza

Kaj Haverc. Agencije

G. Š.

14.3.2022

Čelzi je na Stemford Bridžu teškom mukom pobijedio Njukastl (1:0), u 29. kolu Premier lige i upisao drugu pobjedu nakon sankcija koje je Vlada Velike Britanije nametnula londonskom klubu i njegovu vlasniku Romanu Abramoviču. Kaj Haverc (Kai Havertz) je odlučio pobjednika pogotkom u 89. minuti i prekinuo niz Njukastla od osam utakmica bez poraza. 

Urušeno carstvo


No, usprkos dvije pobjede budućnost Čelzija je malo je reći neizvjesna i na klimavim temeljima. Kao da se preko noći urušilo carstvo evropskog prvaka, koji bi zbog povezanosti Abramoviča s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i rata između Rusije i Ukrajine mogao platiti najveću moguću cijenu.

Klupska legenda i nekadašnji golman Čelzija Peter Čech, a sada direktor kluba sa Stemford Bridža, istakaoje da nije siguran hoće li "Plavci" moći odigrati sezonu do kraja, s obzirom na to da klub trenutačno živi dan za danom, dok klupski čelnici čine sve da Čelzi ne ode u stečaj i izbjegne kaznu oduzimanja devet bodova, prenosi SN.

Zbog sankcija nametnutim Abramoviču stopirana je prodaja kluba i gotovo svi prihodi, a s obzirom da Čelzi na igrače, stručni štab i klupske zaposlenike mjesečno mora izdvojiti 28 miliona funti i veliko je pitanje što će se dogoditi u danima koji slijede.


Ne možemo utjecati na neke stvari

I dok su Londončani odjednom u ogromnim problemima, Njukastl se “kupa u novcu”, uz devet bodova prednosti u odnosu na zonu ispadanja.

- Sjajan je osjećaj stići do pobjede na ovakav način i postići gol. Ne možemo utjecati na neke stvari izvan travnjaka, ali možemo i dalje imati privilegiju da radimo ono što volimo i pobjedama barem malo smanjimo zabrinutost koja se osjeća oko kluba - istaknuo je Kai Havertz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.