PREMIJER LIGA BIH

U Slobodi svjesni važnosti utakmice, nadaju se prekidu crnog niza

Spahić i Kapetanović najavili duel s Leotarom

Spahić i Kapetanović na pres-konferenciji. FENA

A. V. / Fena

22.4.2022

Fudbaleri Slobode u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Tušanj u subotu od 15 sati igrat će veoma važnu utakmicu s Leotarom iz Trebinja.

Šef stručnog štaba Slobode Amir Spahić izjavio je da je Leotar u utakmicama s ekipama iz vrha tabele pokazao da ima dobru ekipu, ali se nada da će upisati pobjedu nakon 20 utakmica.

- Što se tiče Leotara oni ovog proljeća igraju jako dobro. Pobijedili su Široki Brijeg, remizirali sa Sarajevom i Željezničarom. Imaju iskusnu ekipu, igrače koji su osvajali titulu prvaka. Znaju se nositi s pritiskom. Nadam se da su moji igrači svjesni važnosti ove utakmice i da ćemo napokon upisati pobjedu poslije 20 utakmica bez trijumfa - kazao je Spahić.

Pored odranije povrijeđenih Balića i Beganovića, stručni štab Slobode ne može računati na Devedžića koji ima tri žuta kartona.

Prvotimac Tarik Kapetanović ističe kako je iza njih dobra radna sedmica i da su svjesni značaja utakmice.

- Moramo dati svoj maksimum ako želimo pobijediti. Bez obzira na to ko bude igrao, treba dati sve od sebe. Potrebna nam je i podrška naših navijača u ovom veoma važnom trenutku - kazao je Kapetanović.

Sloboda je trenutno osmoplasirana sa 26 bodova, a Leotar je na 10. poziciji sa 24 osvojena boda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.