LIGA 1

PSG ovjerio najmanje bitnu titula u evropskom fudbalu: Navijačka fešta bez igrača i rukovodstva kluba

Navijači su ljuti, gazde također, a trener i ekipa razočarani

Lionel Mesi je sjajnim udarcem sa oko 25 metara konačno prekinuo agoniju domaćeg tima u večerašnjoj utakmici. Društvene mreže

G. Š.

23.4.2022

Pari Sen Žermen je šampion Francuske deseti put u svojoj historiji, nakon večerašnjeg remija (1:1) sa Lansom. Navijači su ljuti, gazde također, a trener i ekipa razočarani. Od kada ih je Real Madrid eliminisao u osmini finala Lige prvaka fudbaleri Pari Sen Žermena kao po kazni odrađuju posao u prvenstvu. Tako je bilo i ove subote u meču 34. kola Lige 1 protiv Lansa, u kojem je, najblaže rečeno, iznenađujućim remijem 1:1 (0:0) ovjerena jubilarna deseta titula u historiji kluba.

Izjednačio je PSG rekord Sent Etjena (deset puta prvak je bio i Olimpik Marselj, ali mu se osporava trofej osvojen 1929. jer fudbal u Francuskoj tada nije bio na profesionalnom nivou), međutim, umjesto šampionske fešte, koreografija i pjesme, igrači su na poluvreme otišli ispraćeni zvižducima, a kraj utakmice su dočekali pred dobrim dijelom praznim tribinama.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Organizovani navijači kluba sa Parka prinčeva žurku su pravili ispred stadiona, a na nju su u ranijoj poruci javnosti pozvali sve osim igrača i klupskog rukovodstva. Pomenutim zvižducima po završetku prvog dijela meča doprinijelo je i novo blijedo izdanje ekipe, bez gola u prvih 45 minuta. Štaviše, gosti su bili bliži vodstvu prije odlaska na odmor. Sprijećio ih je Kejlor Navas odlično postavljen na šut Klosa u 39. minutu, a kapiten Seko Fofana dvaput sa distance opalio snažno po lopti, ali neprecizno.

Fudbaleri Lansa, koji se bore za evropsku vizu, pokušavali su da iskoriste neizanteresovanost rivala, ali posao im je značajno otežalo isključenje Kevina Dansoa u 57. minutu. Austrijanac je dobio drugi žuti karton zbog starta na Nejmara, mada je utisak da je sudija Amauri Delero bio prestrog u svojoj odluci. 

Čak i to nije doprinijelo da se probudi vatra u domaćem timu. Nastavili su Parižani u istom ritmu, napadali, ali bez posebnog žara. I tako sve do 68. minuta, kada je Lionel Mesi sjajnim udarcem sa oko 25 metara konačno prekinuo agoniju domaćeg tima u večerašnjoj utakmici. Ispostavilo se, međutim, da to nije bilo dovoljno. Dodatnu mrlju na titulu Pari Sen Žermena stavio je Korentin Žan u golom za 1:1 u 88. minutu. Potpuno sam bio je na drugoj stativi poslije centaršuta Maćada...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.