LIGA PRVAKA

Sead Sušić iz Liježa za "Avaz": Realu je u prvoj utakmici puno falio Kazemiro

To je bila utakmica za publiku, za uživanje. Mislim da će i u revanšu biti isto tako. Ili bar slično

Sead Sušić: Svaka čast Benzemi. Arhiva

Piše: G. Šumar

29.4.2022

Legendarni fudbalski boem Sead Sušić (69) u razgovoru za „Dnevni avaz“ analizirao je prvi polufinalni meč Lige prvaka Mančester siti – Real Madrid 4:3, koji je bio duel za fudbalske gurmane.


Odličan fudbal

- U sudaru dvije ekipe koje igraju ofanzivno vidjeli smo odličan fudbal, kako se i očekivalo - rekao je Sead Sušić, nekadašnji as Crvene zvezde, Kolorada, Toronto, Liježa i Molembeka, te dodao:

- Sedam golova na jednoj takvoj utakmici pokazuje sve. To je bila utakmica za publiku, za uživanje. Mislim da će i u revanšu biti isto tako. Ili bar slično.

Je li Pep Gvardiola (Guardiola) pogriješio što se kod dva razlike - 2:0, 3:1, 4:2, nije zatvarao, nego je išao da uveća prednost?

- Oni to ne znaju... Ne može se on zatvarati kad on ne igra taj fudbal.

Ipak, u ovakvim utakmicama treba malo više taktike za odlazak na krov Evrope...

- Gdje će Mančester siti i Gvardiola zatvarati utakmicu kad povede dva razlike. Ipak, i Real im je brzo davao te golove za smanjenje vodstva. Također, Madrižanima je puno falio Kazemiro (bio na klupi zbog povrede – op. a.), njegovo neigranje je veliki hendikep. Zbog toga se Luka Modrić puno potrošio. A kad Kazemiro igra iza njih, uzme puno lopti. Sve u svemu, ko god prođe, ili Real ili Siti, ne može biti nezasluženo.

Ko je Vaš favorit?

- Nema tu favorita, šanse su „fifti – fifti“, mada sam ja Realovac od glave do pete. U Madridu će biti ista utakmica kao i u Mančesteru, otvorena, napadačka... Vidite kako igraju Realovi kapitali. Godine ništa ne znače.


Sead i Safet Sušić. Arhiva

Benzemini penali

Dvostruki strijelac iz prve utakmice Karim Benzema nikada nije bio bolji...

- On, Luka, Toni Kros... imaju ogromno iskustvo. To je ogromna prednost u ovakvim utakmicama. Pogledajte Benzemu, vidjeli ste koliko je siguran u sebe. Nakon što je prije par dana promašio dva penala – golman mu odbranio, on ponovo uzme loptu i opuca Panenku za 4:3. To je savršenstvo. To je tako kada je igrač pun samopouzdanja. Golman ga je čekao, jer je prethodna dva promašena penala pucao u desnu stranu i bacio se u lijevu – mislio je da će promijeniti stranu. Svaka mu čast – zaključio je Sead Sušić, stariji brat legendarnog Safeta Sušića.

Tino u Sežani

Seadov sin Tino je 17. marta raskinuo ugovor s ruskim Kubanom i prešao u slovenski Tabor Sežanu.

- Tino će u Sloveniji igrati samo do kraja sezone. A onda ćemo gledati šta i kako dalje, najgore bi mu bilo da je pauzirao - rekao je Sead Sušić.

Lijež i Podgora

Sead već godinama živi na relaciji Lijež – Podgora.

- Trenutno sam u Liježu, a početkom maja ću opet do mora. Planiram skoknuti i do Sarajeva, naravno - rekao je neponovljivi fudbalski boem, koji je prije nekoliko godina pobijedio i najtežu bolest.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.