ODBRANIO DVA PENALA

Slaviša Bogdanović, jedan od heroja Veleža: Hvala navijačima i stručnom štabu, vjerovali su u mene

Bogdanović je zaustavio jedanaesterce Dalu Varešanoviću i Mirku Oremušu i još jednom potvrdio da spada među one golmane koji odlično brane penale

Bogdanović: Svi smo mi junaci. Twitter

Piše: G. Š.

19.5.2022

Fudbaleri Veleža su osvajači Kupa Bosne i Hercegovine. "Rođeni" su nakon 0:0 u regularnom dijelu, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 4:3 savladali Sarajevo i osvojili prvi trofej nakon 36 godina.

Jedan od junaka Veleža bio je golman Slaviša Bogdanović. Trener tima Feđa Dudić Bogdanovića je ubacio u samoj završnici meča, kako bi branio penale, a na kraju se to pokazalo kao odličan potez. Bogdanović je zaustavio jedanaesterce Dalu Varešanoviću i Mirku Oremušu i još jednom potvrdio da spada među one golmane koji odlično brane penale.

- Zahvaljujem se na čestitkama. Ne vidim sebe kao junaka, svi smo mi ovdje junaci. Počevši od nas igrača, stručnog štaba koji je pripremio utakmicu i mene za penale, do navijača koji su nam kontantno podrška.

Evo desilo se prošle sedmice sam ja u derbiju napravio grešku, ali sam dobio veliku podršku od ljudi. I ja im se zahvaljujem ovim putem. Oni vjeruju u mene i ja sam im to vratio. Ponosan sam stvarno na navijače i na ovu generaciju tima. Ovdje sam tri i po godine, prvo smo izborili Premijer ligu, pa smo napravili evropski iskorak, ostvarili evropski rezultat... rekao je Bogdanović.

Podsjetimo Bogdanović je bio jedan od junaka Veleža ljetos u meču protiv AEK-a iz Atine kada je također odbranio dva penala, tada Helderu Lopesu i Serhiju Arauhu (Sergio Araujo).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.