BH. KLUBOVI

Trener Tuzla Cityja Dragan Jović za "Avaz": Već smo počeli prikupljati informacije o Alkmaru

Oprezni smo i pred revanš, želimo ponovo pobijediti i popraviti naš koeficijent u Evropi, kaže Jović

Jović vjeruje u svoj tim. TUZLA CITY

Piše: M. K.

12.7.2022

Bh. premijerligaš Tuzla City priprema se za revanš utakmicu pretkola UEFA Konferencijske lige protiv Tre Penea, kojeg su Tuzlaci u prvom meču savaldali s 0:2 i stekli veliku prednost pred uzvrat.

Trener Tuzle Dragan Jović u razgovoru za portal "Avaza" istakao je kako će s dosta opreza ući u revanš bez obzira što je njegov tim apsolutni favorit.

Talentovan protivnik

Prva utakmica je bila teža od očekivanog s čim se slaže i trener Tuzlaka.

- Istina, mnogi su očekivali da ćemo imati lakši zadatak, da ćemo raniji postići taj prvi gol, ali pokazalo se da su se oni povukli svjesno i igrali snažan bunker. Moram istaći da smo i mi ekipa još u formiranju, velike promjene je doživio tim, još smo u toj fazi uigravanja. Srećom, došli smo do željenog rezultata. Oprezni smo i pred revanš, želimo ponovo pobijediti i popraviti naš koeficijent u Evropi. Nismo bez problema pred revanš, Mišić i Gavrić su van stroja, ali ostali su spremni i idemo po nove evropske bodove, kaže Jović.

U slučaju plasman dalje, City očekuje duel protiv velikog protivnika, Alkmara.

- Već sakupljamo informacije o Alkmaru, radi se o jednoj od najtalentovanijih mladih ekipa u Evropi. Neki njihovi mladi igrači su na meti velikana poput Totenhema, imaju i odličnog švedskog napadača koji je reprezentativac. Poletna su i mlada ekipa koja igra brzo i okomito i sigurno da nas čeka težak zadatak. Pripreme za njih kreću odmah nakon revanša s Tre Peneom, kaže naš sagovornik.

Zrinjski ima šansi

- I oni su ekipa od 11 igrača, jasno je da su favoriti, ali na terenu treba da to i pokažu. Ne volim kada se protivnici iz Evrope previše uzdižu. Nismo ni mi od jučer, i mi igramo fudbal i u taj meč treba da uđemo hrabro i damo svoj maksimum, dodao je.

O večerašnjem revanšu svog nekadašnjeg kluba Zrinjskog, u pretkolu Lige prvaka kod Šerifa (prva 0:0), kaže:

- Mislim da Zrinjski ima šansu da iznenadi u Moldaviji večeras. Dobro su odigrali protiv Šerifa u Mostaru, nedostajao je samo taj pogodak. Prolaskom u drugo pretkolo otvorit će im se automatski i vrata u Konferencijsku ligu, zaključio je Dragan Jović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.