FK ŽELJEZNIČAR

Edis Mulalić: Nismo doveli Mesija i Ronalda, ali imamo mlade fudbalere željne dokazivanja

Imali smo nekih 35 dana aktivnosti, nije bila duga pauza i igračima nije puno trebalo da uhvate ritam, kaže trener "Plavih"

Mulalić optimista pred start sezone. ARHIV

M. K.

15.7.2022

U FK Željezničar danas su održali press konferenciju uoči meča "Plavih" i ekipe Leotara sutra na "Grbavici".

Trener Edis Mulalić najavio je utakmicu protiv tima iz Trebinja.

- Imali smo nekih 35 dana aktivnosti, nije bila duga pauza i igračima nije puno trebalo da uhvate ritam. Ostala je ekipa na okupu, a pokušali smo dovesti igrače na mjestima gdje smo deficitarni. Mislim da smo na dobrom putu, da su igrači odradili dobre pripreme, ali utakmice su uvijek mjera. Prvenstvene utakmice jer su pripremne nešto drugo. Izgledale su pripremne utakmice solidno, ali tu nema pritiska rezultata i navijača. Ipak, laže ko kaže da ga ne interesuju rezultati u pripremnim utakmicama. Meni su vrlo bitni jer se tu razvija pobjednički mentalitet, rekao je Mulalić.


O ciljevima i ambicijama za narednu sezonu, trener "Plavih" je rekao:

- Cilj je da budemo bolji nego prošle sezone. Od plakanja i jadikovanja nema ništa. Šta je iskorak? Da budemo bolji nego prošle godine, a to zahtijeva mnogo stvari. Nismo doveli ni Ronalda, ni Mesija (Messi) da zadive nekoga. Doveli smo igrače koje smo mogli u okviru svojih uslova. Doveli smo mlade igrače koji žele da se dokažu na velikoj sceni. Ne odvajam nikad mlade od starih, ali razlika je kad je igrač dosta potrošen i kad je željan dokazivanja, zaključio je Mulalić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.