PREMIJER LIGA BIH

Dudić: Ovo je period kad je lijepo biti uposlenik i navijač FK Sarajevo

Treba da istaknemo tu pozitivnu atmosferu koja je najbolja otkad sam ja tu. Nadam se da ćemo upisati tri boda, rekao je Suljić

Suljić i Dudić. A. Vatreš

Piše: A. V.

29.7.2022

Šef stručnog štaba Sarajeva Feđa Dudić i kapiten bordo tima Asmir Suljić najavili su sutrašnji koševski duel (21 sat) sa Slogom iz Doboja.

- Želio bih čestitati Slogi ulazak u Premijer ligu, rekao je Dudić i dodao:


Igrački kadar

- Pokazali su u prva dva kola da su to zaslužili. Ovo je period kad je lijepo biti uposlenik i navijač FK Sarajevo. Osjeti se euforija. Dosta stvari se napravilo u ovih mjesec dana... Sloga ima dosta dobrih pojedinaca prema naprijed, ali naši igrači su svjesni toga. Opuštanja neće biti.

Suljić se vraća u tim nakon odrađene suspenzije zbog kartona, a bordo tim u subotu će biti jači i za Marina Aničića.

- Avramovski je u trenažnom procesu i trebao bi biti u konkurenciji za tim. Salčin je počeo trenirati s ekipom... - otkriva Dudić, koji očekuje dobro ispunjenje tribine Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase".

- Očekujem da nam navijači svojim dolaskom na utakmicu pokažu da su zadovoljni. To će biti najbolji pokazatelj sutra da li radimo dobro. Ja im obećavam da sigurno nećemo razočarati, istakao je Dudić.

Slatke muke

Kapiten Sarajeva je istakao da je Sloga u prva dva kola pokazala da posjeduje kvalitet. 

- Ali, mi smo fokusirani samo na sebe. Ta tri boda protiv Borca moramo potvrditi sutra i spremni smo da to uradimo. Konkurencija u timu je sve veća i šef je na slatkim mukama. Treba da istaknemo tu pozitivnu atmosferu koja je najbolja otkad sam ja tu. Nadam se da ćemo upisati tri boda. Ekipi je potrebna podrška i pozivam navijače da nas podrže, rekao je Suljić.

Dudić je naglasio da će svi igrači dobiti priliku u narednim utakmicama da se dokažu.

- Nema ljutnje, ko se bude ljutio neće biti u kadru. Bitan je uspjeh kluba, zaključio je prvi koševski strateg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.