TRENER ŽELJEZNIČARA

Mulalić nakon pobjede protiv Tuzla Cityja: Plan je bio da uradimo sve kontra onoga što je Sarajevo radilo

Istakao je kako je prvo poluvrijeme današnje utakmice bilo najbolje koje su fudbaleri "Plavih" sa Grbavice odigrali otkako je on na klupi ovog tima

Mulalić: Negdje nam je plan bio da radimo sve što je Sloboda radila. FK Željezničar

E. Ć.

14.8.2022

Fudbaleri Željezničara su u derbiju 5. kola Premijer lige BiH pobijedili Tuzla City sa 4:2 i to tri dana nakon što su Tuzlaci sa uvjerljivih 5:1 savladali njihovog ljutog rivala Sarajevo.

Nakon meča trener "Plavih" Edis Mulalić obratio se novinarima. 

- Dosta turbulentna sedmica za nas. Mislim da smo bili fokusirani na rad i trening. Dosta nam je pomogla utakmica koju smo gledali protiv Slobode i Sarajeva. Negdje nam je plan bio da radimo sve što je Sloboda radila, a u nekim sve što je Sarajevo radilo, samo kontra. Spremali smo se predano svaki trening - rekao je Mulalić.


Istakao je kako je prvo poluvrijeme današnje utakmice bilo najbolje koje su fudbaleri "Plavih" sa Grbavice odigrali otkako je on na klupi ovog tima.

- A bilo je još poluvremena, opet sam se pribojavao, opet do 1:0 imamo tri-četiri stopostotne prilike, i stativa, i dva izlaska jedan na jedan s golmanom. Nismo se htjeli povući u drugom poluvremenu, da radimo isto kao i u prvom i kao što je rekao Dragan, do 70.-75. minute sve je bilo na nivou. Kad smo mi pravi, teško je igrati s nama - dodao je Mulalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.