PREMIJERŠIP

Liverpul u dva kola osvojio samo dva boda, velika glupost Nunjeza

Nakon remija sa Fulemom, "Redsi" podijelili bodove i sa Kristal Palasom

Trenutak kada je Diaz postigao gol. Twitter

E. Ć.

15.8.2022

Fudbaleri Liverpula neočekivano loše otvorili su novu sezonu u engleskoj Premijer ligi. "Redsi" nakon dva odigrana kola imaju svega dva boda.

Nakon što su u prošlom kolu remizirali sa Fulemom (2:2), večeras su na Anfieldu podijelili bodove sa Kristal Palasom, pošto je bilo 1:1. Izabranici Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) su se još morali vraćati iz rezultatskog zaostatka.

Naime, "Orlovi" sa Selhurst Parka su poveli u 32. minuti kada je Vilfred Zaha (Wilfred) iskoristio asistenciju Eberečija Ezea (Eberechi) i matirao Alisona (Alisson).

Dodatni problem Klopu napravio je napadač Liverpula Darvin Nunjez (Darwin Nunez), koji je udario defanzivca gostiju Joakima Andersena (Joachim) i zaradio direktan crveni karton u premijernom nastupu pred svojim navijačima. Inače, Nunjez će zbog suspenzije propustiti derbi protiv Mančester junajteda u narednom kolu.

Ipak, Liverpul je uspio da se spasi poraza. U 61. minuti Luis Diaz je probio sa lijeve strane i onda sa distance postigao lijep gol za 1:1 što je bio, ispostavit će se i konačan rezultat.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.