INTERNACIONALCI

Damir Tosunović za "Avaz": Svake godine očekujem bolje dane na Tušnju

Igrat ću sve dok me zdravlje bude služilo, rekao je Tosunović

Tosunović (desno):. Avaz

Piše: G. Š.

16.8.2022

Iako će u novembru proslaviti 37. rođendan, nekadašnji napadač Slobode, Čelika i još nekoliko naših i austrijskih klubova Damir Tosunović ne razmišlja o završetku igračke karijere.


Ne mogu bez fudbala

- Igrat ću sve dok me zdravlje bude služilo, rekao je Tosunović za “Dnevni avaz” i dodao:

- Fudbal je dio mene, nešto što me ispunjava. Ne mogu bez njega.

Već devet godina igra u Austriji, trenutno je član niželigaša USV St. Georgena, ali redovno prati Premijer ligu BiH.

- Kad god ima vremena gledam TV prijenose utakmica. Dosta mojih bivših saigrača sada su treneri, selektori i sportski direktori bh. klubova. Naravno, najviše pratim Slobodu, koja se svake godine bori za opstanak. Nadam se da će na Tušanj doći bolji dani. To očekujem svake godine... Jer ipak, Sloboda je veliki klub. Također, pratim i Sarajevo, Želju, Zrinjski, kao i sva ostala dešavanja u bh. fudbalu, rekao je Tosunović, koji je prošao sve naše reprezentativne selekcije – od omladinskih do A tima.


Deni ide očevim stopama

Očevim stopama sada ide osmogodišnji Deni.

- Fudbal trenira već godinu, a sport je zavolio uz mene... Njemu sam sada, naravno, posvetio najveću pažnju. Kada je počeo trenirati nije bio u naprednoj grupi, ali tako je brzo napredovao i prestigao sve saigrače da su se iznenadili i njegovi treneri. Naravno, igra napadača i uvijek je „gladan“ golova. Trenira i individualno, ali daj Bože zdravlja, sve ostalo dolazi uz predan rad i odricanja, zaključio je Tosunović.

Deni i Damir Tosunović. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.