SKORO PA FIZIČKI OBRAČUN

Nevjerovatne scene u Madridu: Navijači vrijeđali fudbalere, jedan igrač se zaletio na tribine

Sve je počelo u samom finišu meča kada je igrač Atletika Nahuel Molina dobio direktan crveni karton

A. Č.

22.8.2022

Rasprava igrača i navijača na tribini iza gola. Twitter

Fudbaleri Atletiko Madrida poraženi su na Vandi Metropolitano sa 2:0 od Viljareala, a to je toliko razbjesnilo navijače domaćih da su vrijeđali igrače svog tima nakon meča.

Sve je počelo u samom finišu meča kada je igrač Atletika Nahuel Molina dobio direktan crveni karton. Ubrzo je Moreno zapečatio sudbinu domaćina sa 2:0 i ušao u sukob sa fubalerima Atletika, koji su ga napali jer je "pretjerao sa slavljem".

Bio je to samo početak haosa na "Vandi Metropolitano", pošto su navijači domaćih sasuli salvu uvreda na račun svog igrača Antoana Grizmana (Antoine Griezmann), a u odbranu francuskog reprezentativca stao je saigrač Mario Hermoso.


Hermosa su navijači Atletika podsjetili i na njegovu prošlost i da je čitavu juniorsku karijeru proveo u Real Madridu, što je povećalo tenzije između njih.

Na videu se može vidjeti rasprava na tribini iza gola, a malo je nedostajalo da dođe i do fizičkog obračuna. Ipak do većeg incidenta nije došlo, prije svega zahvaljujući obezbjeđenju i velikom broju redara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.