PRED MEČ SA VELEŽOM

Barbarić: Nakon dugo vremena imamo priliku zaigrati pred našim navijačima

Naglasio je da ne želi podleći euforiji pred hercegovački derbi

Ivica Barbarić: Povratak publike je stimulirajući trenutak. NK ŠIROKI BRIJEG

S. S.

26.8.2022

Nogometaši Širokog Brijega odlično su otvorili novu sezonu Premijer lige BiH, a u subotu će na Pecari, u okviru 7. kola, ugostiti Velež i to ovaj put pred punim tribinama.

Zbog incidenta na utakmici protiv Sarajeva na kraju prošle sezone Široki Brijeg "odradio" je suspenziju od četiri utakmice bez gledalaca.

Veliko zanimanje

Za sutrašnji meč s Veležom vlada veliko zanimanje i utakmica će po svemu sudeći biti odigrana u vrućoj atmosferi.

- U nekakvoj specifičnoj atmosferi dočekujemo derbi. Nakon dugo vremena imamo priliku zaigrati pred našim navijačima. Povratak publike na Pecaru je stimulirajući trenutak za nas – najavio je utakmicu trener Širokobriježana Ivica Barbarić.

Naglasio je da ne želi podleći euforiji pred hercegovački derbi.

Bez Oliveire, Rozića, Bagarića i Ćavara

- Velež zaslužuje maksimalno poštovanje. Kao i svaka druga ekipa u ligi i oni imaju sitnih problema, ali i nespornu kvalitetu. Od svojih igrača tražim apsolutni angažman. Svaki pojedinac mora biti na maksimalnom nivou i sve podrediti nastavku pozitivnog niza. Nadam se kako ćemo opravdati povjerenje navijača – istakao je trener Širokog.

Za derbi s Veležom u redovima Širokog Brijega neće biti povrijeđenih Brune Oliveire i Vinka Rozića, te suspendiranih Ilije Bagarića i Marijana Ćavara. Utakmicu će suditi Luka Bilbija iz Prijedora s pomoćnicima Davorom Maksimovićem iz Doboja i Mirzom Čejvanovićem iz Tuzle.

Utakmica se igra od 19 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.