PREMIJER LIGA BIH

Široki ganja vrh tabele protiv Veleža: Kladionice na strani domaćina

Kako sada stvari stoje, tim sa Pecare mogao bi biti jedan od kandidata za šampionsku titulu

Velež je novu sezonu otvorio jako loše. FK Velež

Piše: G. Š.

27.8.2022

M:tel Premijer liga Bosne i Hercegovine se igra ubrzanim ritmom, pa će poslije sinoćnja dva susreta, ove subote biti nastavljeno 7.kolo. Na rasporedu su tri utakmice.


Kandidat(i) za titulu

Pošto je prošla sezona bila poprilično neuspješna, u Širokom Brijegu sigurno nisu mogli očekivati pretjerano bolje rezultate. Međutim, kako sada stvari stoje, tim sa Pecare mogao bi biti jedan od kandidata za šampionsku titulu. Odigrali su pet utakmica i osvojili 11 bodova, te se nalaze na vrhu tabele i to sa utakmicom manje. Do sada su bez poraza, upisavši tri pobjede protiv Igmana, Slobode i Leotara, dok su remizirali sa Željezničarom i dobojskom Slogom.

Ono što karakteriše ovu ekipu jeste činjenica da igraju na veoma mali broj golova, o čemu najbolje govori i gol razlika. Postigli su šest, a primili svega dva pogotka. Dakle, tim sa Pecare igra jako tvrdo, odgovorno, disciplinovano, ali i koristi svaku priliku da ugrozi protivnički gol. Isto se očekuje i danas, jer je u opticaju očuvanje prvog mjesta na tabeli, pa bi sa eventualna tri boda, Široki Brijeg dodatno unio optimizam u svoje redove.

Velež je novu sezonu otvorio jako loše. Sve je krenulo od šokantnog ispadanja iz Evrope od malteškog Hamruna. Iako se mislilo da će nakon toga stvari krenuti uzlaznom putanjom, šef stručnog štaba Amar Osim nikako da nađe pravu formulu za to. Upisali su samo jedan trijumf i to protiv Željezničara, dok su remizirali sa Posušjem i Igmanom, te izgubili od Leotara. Istina, odigrali su svega četiri utakmice, ali četiri boda sigurno nije ono čemu su se nadali u taboru Rođenih do tada.


Odličan teren

Iz tog razloga, mora se brže bolje krenuti sa osvajanjem bodova, ukoliko Mostarci misle da krenu ka gornjem domu tabele. Ono što će njima danas ići na ruku jeste odličan teren na Pecari, a s obzirom da je Velež do sada slovio za ekipu koja voli igrati fudbal, možda će tu i potražiti svoju šansu.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.35. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.