LIGA NACIJA

Adnan Džemidžić za „Avaz“: Teren Bilinog polja će 23. septembra biti u optimalnom stanju

Vodimo računa o svemu, rekao nam je generalni sekretar NSBiH

Adnan Džemidžić. Arhiva

Piše: G. Š.

8.9.2022

Generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić u razgovoru za „Avaz“ potvrdio je da su u kući bh. fudbala poduzeli sve da travnjak zeničkog stadiona Bilinog polja 23. septembra, kada naš državni tim protiv Crne Gore igra odlučujuću utakmicu Lige nacija – grupa B, bude u optimalnom stanju.

- Vodimo računa o svemu, rekao nam je Džemidžić i dodao:

- Naravno, prvenstveno osobe koje su zadužene za infrastrukturu... Obavljeni su razgovori na svim nivoima, i sa Gradskom upravom Zenice... U ime N/FSBiH, mogu potvrditi da ćemo sve učinit – i činimo, da teren bude u najboljem mogućem stanju. Svi koraci su poduzeti.

Iz Nogometnog kluba Čelik oglasili su se saopćenjem, nakon što kompanija Alba Zenica, koja je zadužena za održavanje travnjaka zeničkog stadiona Bilino polje, navodno nije potpisala novi ugovor sa Gradskom upravom... No, kako je istakao Džemidžić, u NSBiH ništa ne žele prepustiti slučaju.

- Ne smijemo to sebi uraditi... Sve je poduzeto, apsolutno, tako da nema nikakve bojazni – teren i stadion Bilino polje će biti u onom stanju kakvom i trebaju biti za utakmice UEFA Lige nacije – zaključio je Džemidžić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.