NEMILE SCENE

Kamenovan automobil u kojem je bila porodica trenera Porta Konseisaa

Vozilo u kojem se nalazila supruga 47-godišnjeg trenera i dvojica sinova našlo se na meti grupe navijača

Serž Konseisao. Arhiva

G. Š.

14.9.2022

Automobil u kojem je bila porodica trenera Porta Serža Konseisaa kamenovan je sinoć dok je napuštao stadion Dragao, poslije teškog poraza portugalskog tima od Briža (0:4) u Ligi prvaka. Vozilo u kojem se nalazila supruga 47-godišnjeg trenera i dvojica sinova našlo se na meti grupe navijača, prenosi SK.


Divljački čin

Stakla su razbijena, putnike su navijači vrijeđali, ali ih nisu fizički povrijedili. Porto je oštro osudio ovaj napad na svojoj zvaničnoj stranici.

- Porto osuđuje napad na porodični automobil Serža Konseisaa ispred Dragao stadiona. Žalimo zbog nedostatka zaštite od strane vlasti i tražimo da se počinitelji ovog divljačkog čina brzo identifikuju i odgovaraju, piše na zvaničnoj strani kluba.


Osam trofeja

Porto je trenutno treći u ligi, tri boda iza vodeće Benfike. U Ligi prvaka poraženi su u oba meča, prvo od Atletika iz Madrida 2:1 i sinoć od Briža.

Bivši portugalski reprezentativac Konseisao počeo je svoju šestu sezonu na čelu Porta. Zajedno sa Arturom Žoregeom drži rekord po broju osvojenih titula na klupi Porta. Za sada u kolekciji ima osam trofeja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.