TRENER PORTA

Konseisao okrivio sakupljače lopti za ispadanje: "Sjede u 85. minuti, dok igrači idu po loptu"

Seržo Konseisao je odbio i pružiti ruku treneru Intera Simoneu Inzagiju

Seržo Konseisao: Ljut i na sakupljače lopti. AP

N. H.

15.3.2023

Porto je sinoć ispao od Intera, za koji nastupa i kapiten BiH reprezentacije Edin Džeko, u osmini finala Lige prvaka odigravši susret bez postignutih golova, s obzirom da su poraženi u prvoj utakmici golom Romelua Lukakua.

Na stadionu Dragao u Portu su mreže mirovale do sudijske nadoknade drugog poluvremena. Prvo je Denzel Damfris (Dumfries) u 95. minuti izbacio loptu s gol-linije nakon šuta igrača Porta. Nakon toga su Taremi i Grujić pogađali stativu, odnosno prečku.

Trener Porta Seržo Konseisao (Sergio Conceicao) je na konferenciji za medije, za poraz svoje ekipe, optužio sakupljače lopti.

- Naši sakupljači lopti ne smiju sjediti u 85. minuti dok naši igrači idu po lopte kako bi ih što prije ubacili u igru. Ako se trebam nositi i s tim, tako će i biti u budućnosti – ljutito je poručio Konseisao.

Zanimljiv je bio i detalj poslije utakmice između trenera dva tima. Naime, Konseisao nije htio da pruži ruku Simoneu Inzagiju (Inzaghi) poslije utakmice, ali nije htio objasniti taj potez.

To je fudbalsku javnost iznenadilo, ali ne i fanove portugalskog fubala koji su na društvenim mrežama komentarisali da je njegovo ponašanje takvo uvijek kad njegova ekipa izgubi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.