LIGA NACIJA

Mehmed Baždarević za "Avaz": Naša reprezentacija zaslužuje plasman u viši rang

Moramo pokazati svima da naša reprezentacija i dalje vrijedi, rekao je nekadašnji selektor "Zmajeva"

Petev i Baždarević. Avaz

Piše: G. Šumar

23.9.2022

Naš fudbalski stručnjak Mehmed Baždarević (61) optimista je pred večerašnji duel na zeničkom Bilinom polju, gdje naši „Zmajevi“ igraju možda i odlučujuću utakmicu u Ligi nacija – gupa B3.


Dobra prilika

- Moramo pokazati svima da naša reprezentacija i dalje vrijedi, rekao je Baždarević za „Avaz“ i dodao:

- Večeras imamo jako dobru priliku da odigramo dobre utakmice i ostvarimo dobre rezultate, iako ja mislim da naše mjesto nije ovdje – u grupi B. Naša reprezentacija zaslužuje viši rang, odnosno plasman u A grupu Lige nacija.

Smatra da naš tim ima više kvaliteta od Crne Gore, ali i Rumunije, s kojom igramo u ponedjeljak u Bukureeštu.

- Mislim da smo nekako spremniji, u odnosu na te dvije reprezentacije sa kojima ćemo igrati, te se nadam dobroj igri i dobro rezultatu, analizira popularni Meša.


Igrački kadar

Selektor „Zmajeva“ Ivajlo Petev (Ivaylo) večeras neće moći računati na Anela Ahmedhodžića, Radeta Krunića, Luku Menala...

- Mi treneri uvijek volimo i želimo da imamo što veći izbor u igračkom kadru. Pomenuti igrači su vrlo važni za naš tim, ali znamo da su oni koji će ih zamijeniti isto tako kvalitetni fudbaleri i da će sve dati od sebe za dobar rezultat. Mislim da imamo adekvatne igrače koji mogu zamijeniti ove koji će izostati – zaključio je nekadašnji selektor „Zmajeva“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.