LIGA NACIJA

Selektor Rumuna Jordanesku pred duel sa "Zmajevima": Uvrede prelaze sve granice

Kada analiziramo svih pet utakmica, imali smo tri dobra meča, rekao je Jordanesku

Edvard Jordanesku. FSR

Piše: G. Š.

25.9.2022

Selektor fudbalske reprezentacije Rumunije Edvard Jordanesku (Edward Iordanescu) na zvaničnoj press konferenciji najavio je sutrašnji (20.45 sati - Bukurešt) duel protiv našeg državnog tima.


U BiH smo zaslužili bar bod

- Kada analiziramo svih pet utakmica, imali smo tri dobra meča, rekao je Jordanesku i dodao:

- U Bosni i Hercegovini smo zaslužili bar bod, dok smo trebali pobijediti i u gostima protiv Finske. Sutra očekujte borbenu utakmicu i protivnika koji ovdje dolazi sa mnogo samopouzdanja. Ako budemo imali pravu energiju, onda ćemo imati šanse za pozitivan rezultat. Bitno je da osvojimo tri boda u zadnjoj utakmici.

U Rumuniji je veliki pritisak na selektora Jordaneskua, koji - kako je rekao, da razumije kritike, ali i da uvrede prelaze sve granice.


Dodatna snaga

- Mislim da sam uvijek bio dostupan medijima i razumijem kritike. Ako volite državu i reprezentaciju, kritike su dobrodošle. Ipak, kada dođu uvrede onda to prelazi sve granice. Ja sam 12 godina trener, radio sam sa preko 500 igrača i prošao sam sve faze. Mora postojati kontinuitet. Moram priznati da mi dodatnu snagu daje podrška iz Saveza. Hvala na strpljenju - zaključio je selektor Rumuna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.