FK SARAJEVO

Musa još nije spreman za povratak u ekipu

Nalazi Nigerijca su bolji, ali još nije fit

Musa (lijevo): Upitan nastup protiv mlađeg tuzlanskog premijerligaša. FK Sarajevo

Piše: G. Š.

28.9.2022

Posljednji ljekarski pregled Nigerijca Muse Muhameda (Muhammeda - 25) pokazao je da desni bočni igrač kluba s Koševa još nije spreman da bude pod opterećenjem 100 posto, tako da je upitan njegov nastup protiv Tuzla Cityja u Srebreniku, u 12. kolu m:tel Premijer lige BiH (petak – 15 sati).


Igrački kadar

- Musini nalazi su bolji, ali još nije fit, saznajemo u sarajevskoj Titovoj 38b.

Svi ostali fudbaleri bordo tima su u stroju, s tim što su dvojica prvotimaca – golman Muhamed Šahinović i Tarik Ramić, tokom septembarske reprezentativne pauze bili na okupljanju naše mlade reprezentacije, a trojica u selekciji U-19 – Enedin Mulalić, Irfan Ramić i Haris Ališah.

Veznjak Daniel Avramovski (27) je konačno u punom trenažnom procesu, što je sigurno veliko ohrabrujuće za šefa stručnog štaba Sarajeva Feđu Dudića, a s ekipom od prošle sedmice trenira i oporavljeni veznjak Đani Salčin (22), koji po potrebi može igrati i na boku.

Trener Dudić u petak u Srebreniku neće moći računati na dva kartonirana igrača – ofanzivca Dala Varešanovića i veznjaka Franu Ćirjaka, te dva povrijeđena fudbalera - stopera Marina Aničića i veznjaka Muhameda Buljubašića, tako da možemo očekivati sljedeći sastav: Šahinović - Vršajević, Trako, Drobarov, Tomašević – Đokanović, Mustafić, Avramovski – Džafić, Ikić – Mulahuseinović.


Veliki motiv

Sarajevo nakon nepotpunih 11. kola zauzima peto mjesto sa 16 bodova. Četvrtoplasirana Tuzla City ima isti broj bodova i utakmicu manje, Borac je na plus jedan, a Željezničar i Široki Brijeg su na plus dva, uz utakmicu manje kluba s Pecare. Šestoplasirani Zrinjski ima 15 bodova i tri utakmice manje...

Bordo tim je u prvom ovosezonskom duelu deklasiran od Tuzla Cityja u Zenici (1:5), tako da će Dudićevi izabranici u Srebreniku imati pregršt motiva za revanš... 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.