SARAĐIVALI U BARCELONI

Pjanić žestoko kritikovao Kumana: Ma s njim se nismo ni pripremali za utakmice

Bio sam jako iznenađen jer su treninzi s Komanom bili vrlo kratki, nisu imali intenzitet, taktiku i neke posebne ideje, otkrio je bh. reprezentativac

Pjanić i Kuman: Brojne nesuglasice. Twitter

E. Ć.

7.10.2022

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač emiratske Sardže Miralem Pjanić je u radijskoj emisiji "Cadene SER" ponovo kritikovao svog bivšeg trenera u Barceloni Ronalda Kumana (Koeman).

Pjanić je imao mnogo nesuglasica sa nizozemskim stručnjakom kojem našem reprezentativcu nije davao minutažu da pokaže šta zna, zbog čega mu je Miralem naravno zamjerio.

- Bio sam jako iznenađen jer su treninzi s Kumanom bili vrlo kratki, nisu imali intenzitet, taktiku i neke posebne ideje. Zapravo se i nismo pripremali za utakmicu - rekao je Pjanić.

Za razliku od Kumana, Pjanić je imao samo riječi hvale za aktuelnog trenera Barcelone Ćavija Ernandeza (Xavi Hernandez), rekavši da je tu vidio dobru pripremu, nalik onoj koju je imao u Juventusu koji je u to vrijeme bio neprikosnoven u Italiji.

- Trener je bio vrlo jasan s nama. Rekao nam je da ćemo puno trčati, naporno trenirati, ići 200 na sat na svim treninzima. Svaki trening je bio kao da igramo utakmicu. Radili smo vrlo kvalitetno i intenzivno - izjavio je Pjanić.

Podsjetimo, Pjanić je u Barcelonu stigao iz Juventusa u sezoni 2020/21, ali se nije naigrao. U samo 13 utakmica bio je starter. Sezonu poslije otišao je na posudbu u Bešiktaš, a ovog ljeta prešao je u Ujedinjene Arapske Emirate i redove šesterostrukog prvaka Sardže.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.