SKY SPORTS

Na suđenju Benjaminu Mendiju otkriveno ime još jedne velike fudbalske zvijezde za "noćni razvrat"

Suđenje se nastavlja danas

Benjamin Mendi. Twitter

G. Š.

19.10.2022

Nakon što je fudbaler Mančester sitija Benjaminu Mendiju (Mendy) sredinom septembra odbačena jedna od osam optužbi za silovanje, suđenje na sudu u Česteru je nastavljeno. "Sky Sports" je objavio transkript iskaza djevojke koju je navodno silovao Mendijev prijatelj Luis Saha Maturi (Louis Saha Matturie - 41) tokom „after partyja“ u kući francuskog defanzivca. Sudu je rekla kako je, nakon navodnog kobnog događaja, stupila u spolni odnos s još dvojicom muškaraca - od kojih je jedan bila Sitijerva zvijezda od 100 miliona funti - Džek Griliš (Jack Grealish).


Privatna zabava

Tada (23. avgusta prošle godine) je imala 23 godine, a s drugim mladim ženama posjetila je zabavu u Mendijevoj vili, poslije druženja s fudbalerima u VIP dijelu noćnog kluba "China White" u Mančesteru. Dok je bila na zabavi, rekla je da je Maturi silovao u automobilu, nakon što su izašli iz kuće kupiti još alkohola u lokalnoj trgovini.

U svom prvom iskazu u policiji, rekla je da se, nakon navodnog silovanja i povratka u Mendijevu kuću osjećala „prljavo i odvratno“, te provela ostatak vremena u kući, sjedeći na sofi i razgovarajući s dvije druge djevojke.

- To nije istina, zar ne - upitala je na sudu Maturijeva advikatica (Lisa Wilding)

- Ne - odgovorila je djevojka.

Advokatica je ustvrdila da se djevojka vratila u kuću u 5.38, i napustila je malo prije 10 sati. Zanimalo je što se događalo u tom razdoblju. Nakon ispitivanja, djevojka je priznala da policiji nije rekla da je na katu kuće imala seks s drugim muškarcem kojeg nije poznavala - stanovitim „Ghostom“.

- Što ste radili nakon što je to završilo - upitala je advokatica.

- Sjedila sam na sofi s Džek Griliš, znam što želite reći… - odgovorila je djevojka.

Sjećate li se da ste ljubili Greliša u kuhinji, i na sofi u dnevnoj sobi? - insistirala je advokatica, a djevojka je potvrdno odgovorila. Nakon toga otišla i korak dalje.

- Jeste li imali seks s Grlišom te noći - direktno je upitala djevojku.

- Da, potpuno sam sigurna da smo imali seks. Sigurna sam da jesmo - rekla je 24-godišnjakinja i dodala kako je otišla spavati u sobu na spratu, gdje je bio još jedan muškarac, ali nije znala ko je on.

SMS poruke

Je li to bio Benjamin Mendy - nastavila je advokatica.

- Da - potvrdila je djevojka.

Jeste li imali seks s Mendijem, upitala je advokatica.

- Ne - odgovorila je djevojka i dodala:

- Seksualnu aktivnost. Nisam željela da me se osuđuje. Jednostavno ne izgleda dobro, zar ne?

Sud je doznao kako je, odmah nakon što je napustila Mendijevu kuću, prijateljici poslala SMS poruke o prethodnoj noći.

 - Ha, ha, ha spavala sam s Džek Griliš - glasila je njezina prva poruka, a prijateljica joj je odgovorila:

- O Bože. Koji k***c. Ponosna sam na tebe. Jel‘ bio dobar?

- Da, vrlo dobar - potvrdila je djevojka, pa, uz tužni emotikon, dodala:

- On ima djevojku.


Nastavak suđenja

Tužitelj (Timothy Gray) pitao je zašto policiji nije rekla o seksu s „Ghostom“, Grlišem, i „seksualnoj aktivnosti“ s Mendijem.

- To su ljudi moje dobi, privlače me. Nisam željela da me se osuđuje - odgovorila je i inzistirala da seks s Maturijem, za razliku od ostalih, nije bio dobrovoljan, odnosno da je bila silovana. Tužitelji su tvrdili da je Mendi seksualni predator, a da je njegov prijatelj Maturi imao posao pronalaženja mladih žena za seks...

Mendi poriče sedam tačaka optužnice za silovanje, jednu točku za pokušaj silovanja i jednu tačku se seksualno zlostavljanje protiv šest mladih žena. Obojica tvrde da je do spolnih odnosa došlo uz pristanak.

Suđenje se nastavlja danas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.