EVROPSKA LIGA

Kovačević, Bešić i Gojak traže bod za nokaut fazu: "Kneževi" željni osvete

U ovoj grupi na kraju bi sve ekipe mogle da imaju po devet bodova

Mađarski prvak ima prvu meč loptu na svom terenu. Ferencvaros

Piše: G. Š.

27.10.2022

Crvena zvezda nema izbora večeras (21) na Marakani, gdje mora pobijediti Trabzonspor ako želi da prezimi u Evropi. No, pogled crveno-bijelih bit će uperen i ka Budimpešti, gdje se u isto vrijeme sastaje Ferencvaroš naših Adnana Kovačevića (29), Muhameda Bešića (30) i Amera Gojaka (25) sa Monakom.


Prva meč lopta

U ovoj grupi Lige Evrope na kraju bi sve ekipe mogle da imaju po devet bodova. Srbijanski šampion je u najnepovoljnijem položaju, ali i dalje može da ponovi prošlosezonski uspjeh i da s prve pozicije dočeka osminu finala. Kalkulacije ćemo ipak ostaviti za nešto prije 23 sata, kada se budu završile utakmice pretposlednjeg kola.

Mađarski prvak ima prvu meč loptu na svom terenu. Dosad je obje utakmice pred svojim navijačima pobijedio, Trabzon sa 3:2 i Crvenu zvezdu sa 2:1. Tim iz Monte Karla je dobio crveno-bijele u Beogradu sa 1:0, ali je u prethodnom kolu razbijen na obali Crnog mora od Trabzona (0:4).

Forma oba tima je u padu. Ferencvaroš je poslije trijumfa nad Zvezdom ispao u šesnaestini finala Kupa Mađarske od trećeligaša Ivanče, a odigrao je samo 2:2 protiv Mezokovešda. I "Kneževi" su posustali poslije odličnog septembra. Vezali su tri meča bez trijumfa, osvojen je samo bod u Ligi 1.

Tim Stanislava Čerčesova je jednom nogom prezimio u Evropi. Treba mu samo bod da bi sigurno igrao bar u Ligi konferencije. Marokanski napadač Rajan Mmae kaže da nema kalkulacija.


Veliki zamah

- Bilo je važno da smo pobijedili Trabzon kod kuće u prvom meču. Taj uspjeh nam je dao veliki zamah, već smo znali da imamo dobar tim, a od tada smo još više vjerovali u sebe. Napravili bismo veliku grešku ako bismo pokušali da zadržimo rezultat protiv Monaka. Protiv ekipe ovakvog kvaliteta izuzetno je teško izdržati 90 minuta bez primljenog gola, jer smo posljednjih sedmica već dokazali da se hrabrom i odlučnom igrom mogu postići dobre rezultati. U preostale dvije utakmice može da se postigne šest bodova i u tom duhu se spremamo, rekao je Mmae.

Oba trenera nemaju mnogo problema oko sastava. Za zeleno-bijele neće igrati samo Nizozemac Mats Knuster zbog kartona. Filip Klemon od ranije je lišen usluga Agilara i Žebelesa.

Monako je za vikend primio čak četiri gola od Lila (3:4) u šampionatu Francuske. Visam Ben Jeder je najbolji igrač tima iz Monte Karla. Sredinom septembra u Kneževini, Ferencvaroš je napravio veliko iznenađenje, slavio je golom veziste Balinta Veseija u 79. minutu. Domaćin bi bio zadovoljan bodom, dok Monako mora da ide na pobjedu.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 3.80. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.