17. NOVEMBRA

Nema ništa od susreta s reprezentacijom BiH: Rusija pronašla drugog protivnika

Utakmica Tadžikistan-Rusija odigrat će se 17. novembra u Dušanbeu

N. Aj.

29.10.2022

Rusija će igrati protiv Tadžikistana. Twitter

Fudbalska reprezentacije Rusije objavila je na službenim stranicama da će 17. novembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Tadžikistana. To bi trebalo značiti da od najavljene utakmice između ruske i naše reprezentacije najavljene za 19. novembar neće biti ništa.

- Hajde da odigramo prijateljsku utakmicu sa Tadžikistanom - piše na Twitter nalogu fudbalske reprezentacije Rusije.

Utakmica Tadžikistan-Rusija odigrat će se 17. novembra u Dušanbeu, glavnom gradu Tadžikistana. Selektor ove azijske selekcije je Petar Šegrt, koji je tokom svoje karijere vodio i Zvijezdu iz Gradačca.

Podsjećamo, Komitet za hitnost fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine,  u sastavu Vico Zeljković, Miloš Brkić, Ivan Beus, Dragan Soldo, Irfan Durić i Fuad Čolpa, dao je saglasnost da se utakmica Rusija-BiH odigra. Još nema zvaničnog saopćenja iz krovne kuće bh. fudbala da se utakmica Rusija-BiH otkazuje.


Uslijedile su burne reakcije javnosti, utjecajni reprezentativci Edin Džeko, Miralem Pjanić i mnogi drugi bili su protiv puta u Rusiju i jasno kazali da im ne pada napamet da igraju takav meč u vrijeme dok traje ruska agresija na Ukrajinu.

Desetak dana poslije Milorad Dodik, inače dajdža Vice Zeljkovića, u Rusiji se sastao s predsjednikom Vladimirom Putinom.

Sjednica Izvršnog odbora FSBiH koja je trebala preispitati odluke Komiteta za hitnost više puta je prolongirana. Posljednje informacije govorile su da će čelnici FSBiH o meču s Rusima raspravljati 31. oktobra.

No, Rusi su u međuvremenu preduhitrili FSBiH i "odjavili" Zmajeve. Ugovor doduše nikada nije ni potpisan, ali je Rusija postigla zvanični dogovor o prijateljskoj utakmici protiv Tadžikistana 17. novembra. To znači da dva dana poslije definitivno neće odmjeriti snage s BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.