TRENER ŽELJEZNIČARA

Mulalić nakon poraza: Najodvratnija utakmica ikad viđena na ovim prostorima

Nikakve veze s nogometom nije bilo, pogotovo u drugom poluvremenu, kazao je

Piše: G. Šumar

6.11.2022

Trener Željezničara Edis Mulalić nakon poraza na Grbavici protiv Borca iz Banje Luke govorio je na konferenciji za medije.

Bilo je dosta riječi o suđenju, a mnogi smatraju spornim drugi gol Borca za pobjedu.

Sporna situacija: Da li je bio ofsajd?. SCREENSHOT

- Mislim da je ovo najodvratnija utakmica. Vodio sam par utakmica u ovoj ligi i susjednoj. Najodvratnija utakmica ikad viđena na ovim prostorima, nikakve veze s nogometom nije bilo, pogotovo u drugom poluvremenu. Toliko nefudbalskih stvari, to je strašno, strašno... Ja da sam zaštićen ovako sa svojom ekipom, ja bih bježao 12 do 15 bodova svima - kazao je Mulalić.

Mulalić je nakon toga poručio da je razočaran.

- To je strašno da igraš 35 minuta s igračem manje. Ne mogu situaciono nikoga. Čuo sam da je drugi gol pola metra ofsajd ili kako ga zovu mali ofsajd. Ofsajd je ofsajd. Ne može žena biti malo trudna. Čitava dužina tijela je u ofsajdu i kome ti da se žališ sad ili da plačeš. Eto situacije, čitava dužina tijela. Nećemo plakati, ali šta je gore od toga, niko neće da spomene neke stvari jer ne smiješ, jer ćeš biti kažnjen, a onda poslije toga crveni karton prijelomni trenutak svega. Tog Borca strašnog bi sigurno dobili. Izgubili smo titulu, čestitam kolegi, dabogda titulu osvojio sa svojim Borcem - rekao je Mulalić.

O crvenom kartonu Santosa nije htio govoriti, jer ga nije vidio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.