MOSTAR

Senad Husnić napušta mjesto predsjednika FK Velež: Tu sam da pomognem, ali bilo kakva funkcija ne dolazi u obzir

Davno sam isključio tu mogućost, rekao je

Husnić: Želim im sve najbolje. PRINTSCREEN

Piše: A. Vatreš

16.11.2022

Vanredna sjednica Skupštine FK Velež, koja je trebala biti održana večeras (19 sati) u Centru za kulturu Mostar, odgođena je do daljnjeg.

Jedna lista

Na sjednici su trebali biti izabrani novi članovi Upravnog odbora i njegov predsjednik.

Bez obzira na termin održavanja Skupštine, koji će biti naknadno objavljen, ono što je sigurno je da funkciju predsjednika više neće obnašati dosadašnji predsjednik Senad Husnić.

- Ne. Davno sam isključio tu mogućnost. Tu sam na dispoziciji da im pomognem, ali bilo kakva funkcija ne dolazi u obzir – rekao je Husnić za “Dnevni avaz”.

U novoj Upravi neće biti ni Šemsudina Hasića, bivšeg predsjednika “Rođenih”.

- Mislim da se i on izjasnio da ne bi. Da li je promijenio stav, ne znam. Jučer (ponedjeljak op.a.) sam razgovarao s predsjednikom Skupštine Almirom Tasom vezano oko priprema izvještaja. Potvrdio mi je isto da je Šemso rekao da neće, ali ne znam šta će na kraju biti – otkrio je Husnić.

Naglasio je kako Taso kao predsjednik Skupštine raspolaže imenima kandidata.

- On je taj koji vodi Skupštinu, pravi dnevni red i koliko ja znam ima već jedna lista za koju će se glasati. Da li će biti druga, nisam siguran – riječi su Husnića.

Novi ljudi

Husnić se nada kako će njegov nasljednik, kao i novi ljudi u Upravi, raditi još bolji posao.

- Velež je u zadnjih šest godina dva puta izašao iz ponora. Osvojio je i Kup BiH. Izgradilo se puno infrastrukture i nadam se da će nova ekipa koja dolazi ići samo bolje. Želim im stvarno sve najbolje – poručio je Husnić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.