JAJA TURE

Ovaj legendarni afrički nogometaš uskače na klupu drugoligaša umjesto svog brata?

Jaja Ture (Yaya Toure) trenutno je trener kadetske ekipe Tottenhama i to radno mjesto još uvijek ne želi napustiti

Jaja Ture. twitter

A. O.

19.11.2022

Aktuelni engleski drugoligaš koji je u opasnosti od ispadanja u treći rang je osvajač FA kupa iz 2013. godine Vigan (Wigan). 

Vodstvo kluba se nakon prve polovice sezone odlučilo zahvaliti dosadašnjem treneru Limu Ričardsonu (Leamu Richardsonu) na dvogodišnjoj saradnji, a engleskim medijima kruže zanimljive informacije o potencijalnom rješenju.

Glavni kandidat za klupu je nekadašnji reprezentativac Obale Bjelokosti Kolo Ture (Toure) (41) koji je najveće igračke uspjehe ostvario u dresu Arsenala u kojem je 2004. godine bio dio čuvene generacije Invinciblesa. Nakon Arsenala igrao je u Manchester Cityju, Liverpoolu i Celticu, a na početku trenerske karijere je vjerni pratitelj Brendana Rodžersa (Rodgersa).


Klubovi po rangu. PRINTSCREEN

Bio je pomoćnik engleskom treneru u Celticu, a trenutno istu dužnost obnaša u Leicesteru koji bi mogao napustiti kako bi u samostalnoj ulozi pokušao spasiti Wigan. Zanimljivo, ponuda drugoligaša navodno je stigla nakon što ih je odbio Tureov (Toureov) dvije godine mlađi brat i legendarni veznjak Jaja (Yaya).

Jaja Ture (Yaya Toure) trenutno je trener kadetske ekipe Tottenhama i to radno mjesto još uvijek ne želi napustiti. Jaja je kao igrač osvojio Ligu prvaka s Pepom Gvardiolom (Guardiolom) u Barceloni, a nakon toga je osam godina proveo u Manchester Cityju. Mnogi ga smatraju jednim od najboljih veznjaka Premier lige svih vremena. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.