GOLMAN KANADE I ZVEZDE

Hrvatski navijači su vrijeđali Borjana, a on im odgovara: Primitivci

Očigledno imaju frustracije u kući, pa to iskale ovdje, kaže Borjan

Borjan: Hrvatski navijači mu zviždali i vrijeđali ga. Twitter

E. Ć.

27.11.2022

Selekcija Kanade je porazom od Hrvatske u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva rezultatom 4:1 ostala i bez teorijske šanse da se domogne plasmana u naredni krug.

Kanađani su poveli već nakon 68 sekundi, ali su onda fudbaleri Hrvatske režirali preokret. Iako je primio četiri gola, Milan Borjan je bio jedan od boljih u timu Kanade i u nekoliko navrata spasio svoj tim debakla. 

Sada se oglasio o uvredama sa tribina. Njemu su navijači Hrvatske zviždali i vrijeđali ga.





Borjan je nekoliko puta istakao da su oni "primitivci", te da ne bi želio da komentariše.

- Pa to pokazuje kakvi su ljudi, primitivci. Nemam šta da komentarišem, to govori o njima. Nemam šta da kažem, čuo sam da su vikali, da su vrijeđali, ali to govori o njima i da treba da porade na sebi i na svojim porodicama. Očigledno imaju frustracije u kući, pa to iskale ovdje. 

Hrvatskoj reprezentaciji bi želio sve najbolje, odigrali su odličnu utakmicu. Poveli smo rano, odigrali smo dobro 20-25 minuta, onda smo se povukli. To je fudbal, idemo dalje. Ovo je lijepo iskustvo za kanadsku reprezentaciju koja je poslije 36 godina otišla na Svjetsko prvenstvo.. Žao mi je što je rezultat bio ovoliki, ali Bože moj, idemo dalje - rekao je Borjan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.