U SUSRET PRIJELAZNOM ROKU

"Osmica Maroka" na listi želja Barcelone

U Anžeu kao da su imali osjećaj šta će se dogoditi u Dohi. Iako je Ounahi imao ugovor do ljeta 2025. klub mu je tokom jeseni ponudio, a on prihvatio, produžetak saradnje za još godinu

Azedin Unahi. Twitter

G. Š.

12.12.2022

Svako veliko takmičenje lansira neko novo ime, donese neko novo otkriće... Svijet ovih dana bruji o nekim novim licima iz Maroka, ponekom reprezentaticu Hrvatske, prije svega golmanu Dominiku Livakoviću, ili naprimjer o Encu Fernandesu iz Argentine, mada on teško da je baš nepoznat kao igrač Benfike. S druge strane, Francuzi su, ipak, svi „stare kuke“ iz velikih klubova.


Igračka križaljka

Jedan od igrača koji je zablistao u Kataru je "osmica Maroka", kako ga je nazvao (Enrique), sada već bivši selektor Španije. Iskusni stručnjak nije mogao da se sjeti imena Azedinu Unahiju (Azzedine Ounahi), ali eto, mladi Marokanac sada može da mu maše iz Dohe dok čeka polufinale sa Francuskom, a Španac se ekspresno našao na birou rada.

Osmica Maroka je tako odigrala dosadašnji dio Mundijala 2022. da se našla na listi želja Barcelone, piše Mundo Deportivo. 

Unahi ima 22 godine i igra za francuski Anže, a u Kataru je najviše oduševio trčanjem kao da ima ugrađene baterije, agresivnošću, kao i sigurnošću na lopti.

Sve to su vidjeli i emisari Barcelone, koji su vezistu Maroka upisali u tefter za zimski prijelazni rok. S obzirom na to da su prve želje Bernardo Silva i Ilkaj Gundogan (Ilkay Gündogan) finansijski nedostižnu za Katalonce, Azedin Unahi se pojavio kao dar s neba. Mada će sigurno biti još zainteresovanih kupaca, jer teško da Marokancu cijena može da bude prevelika pošto igra za klub koji je ubjedljivo posljednji u prvoj ligi Francuske.


Barsa je veliki zalogaj

A, u Anžeu kao da su imali osjećaj šta će se dogoditi u Dohi. Iako je Ounahi imao ugovor do ljeta 2025. klub mu je tokom jeseni ponudio, a on prihvatio, produžetak saradnje za još godinu. Azedin je bio najbolji igrač tima prošle sezone, kada je pomogao Anžeu da ostane u ligi, odigrao je tad 32 utakmice, postigao dva gola, a za dva asistirao.

Jedino što ostaje da lebdi u vazduhu pitanje šta će biti poslije Mundijala, jer mnogo je takvih priča o igračima koji su visoko uzletjeli na velikom takmičenju, uhvatili dobar transfer, a poslije toga više nisu bili ni blizu tih partija koje su ih proslavile. Naravno, ne mora da znači da će tako biti i sa Azedinom Unahijem, ali Barsa je veliki zalogaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.