JEDINI TROFEJ KOJI MU FALI

Bivši selektor BiH: Bilo bi nepravedno za fudbal da Mesi ne osvoji Svjetsko prvenstvo

Svi znamo da ako je Mesiju dan, da ga niko ne može zaustaviti, rekao je Prosinečki

Mesi: Argentina u polufinalu. FIFA

E. Ć.

12.12.2022

Fudbalska reprezentacija Argentine sutra će igrati polufinale Svjetskog prvenstva, a Lionel Mesi (Messi) i društvo će nasuprot sebe imati selekciju Hrvatske, koja je u četvrtfinalu eliminisala Brazil.

Nadolazeći susret za "Super Deportivo" prokomentarisao je bivši fudbaler Hrvatske koji je jedno vrijeme bio i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki. On je malu prednost ipak dao Argentincima, a naravno da je istaknuo Mesija.

Svi znamo da ako je Mesiju dan, da ga niko ne može zaustaviti. Već smo jednom pobijedili Argentinu s Mesijem na terenu. Znamo da možemo i da je pod pritiskom. Ako mene pitate, Argentina je favorit, ali s Hrvatskom se nikad ne zna. Može izgubiti od bilo koga ili bilo koga pobijediti - istakao je Prosinečki.


Prosinečki: Hrvatska ima bolji vezni red. NK Olimpija Ljubljana

On smatra kako je "nepravedno za fudbal da Mesi ne bude svjetski prvak". Istakao je i ono u čemu je Hrvatska jača od Argentine.

- Hrvatska ima bolju veznu liniju od Argentine. Modrić, Kovačić i Brozović su tu. A sredina je najslabiji dio Argentine jer im fali neko uz Mesija. Čuo sam da igrači Argentine vjeruju u selektora Lionela Skalonija (Scaloni) i svidjelo mi se kako je to izgledalo protiv Nizozemske. Čeka nas sigurno zanimljiva utakmica - rekao je Prosinečki za "Super Deportivo". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.