SELEKTORA ČEKA OTKAZ

Je li došlo vrijeme da Murinjo preuzme Portugal

Godinama unazad špekuliše se da li će i kada jedan od najuspješnijih stručnjaka u ovom vijeku krunisati karijeru preuzimanjem nacionalnog tima svoje domovine

Žoze Murinjo. Twitter

G. Š.

13.12.2022

Ozbiljan zemljotres sprema se u fudbalskom Portugalu! Kako javlja ugledna "A'Bola", iskusni strateg Fernando Santoš (Santos - 68), skupo će platiti zbog eliminacije od Maroka na Mundijalu 2022. u Kataru. Santosa, sva je prilika, čeka otkaz dvije godine prije isteka ugovora, a prva želja Fudbalskog saveza Portugala je Žoze Murinjo (Jose Mourinho)!

Godinama unazad špekuliše se da li će i kada jedan od najuspješnijih stručnjaka u ovom vijeku krunisati karijeru preuzimanjem nacionalnog tima svoje domovine. Ta je tema pokretana maltene kada god bi Murinjo završavao saradnju sa nekim od svojih klubova, ali stiče se utisak da Portugalci nikada ovako ozbiljno nisu opipavali puls slavnog stratega.

O njihovim namjerama danas javlja nekoliko italijanskih medija, među kojima i "Gazzetta dello Sport". Prvi čovjek portugalskog Saveza Fernando Soareš Gomeš da Silva navodno nema dilemu da Santos treba da ode, ali nije siguran da će moći da ispuni Murinjove finansijske zahtjeve. Otuda ima još jednu, trenutno realniju opciju. U pitanju je Rui Žorž, ne toliko poznati trener, koji od 2010. godine vodi mladu reprezentaciju Portugala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.