TRENER ROME

Murinjo: Nisam bio prvi, već jedini izbor za selektora

Godine prolaze, Žoze Murinjo (Jose Mourinho) ostaje isti. I dalje je "Poseban"

Žoze Murinjo. Twitter

G. Š.

13.1.2023

Godine prolaze, Žoze Murinjo (Jose Mourinho) ostaje isti. I dalje je "Poseban". Tako je bilo i u trenucima kad je Portugal birao selektora, jer je dugo provejavalo mišljenje da bi trebalo da bude nasljednik Fernanda Santoša (Santos) napustio poziciju poslije neslavnog učešća reprezentacije na Mundijalu 2022 u Kataru. Da je Murunjo bio opcija broj jedan potvrdio je riječima da za Portugalce alternativna nije ni postojala.

Hvala Gomešu

- Moram da zahvalim predsjedniku Fudbalskog saveza Portugala, Fernandu Gomešu (Gomes), jer su me riječi u direktnom razgovoru učinile veoma ponosnim. Bio sam njegov jedini izbor i stvarno je učinio sve da me vrati kući, što mi kao čovjeku i strategu pričinjava veliko zadovoljstvo. Zapravo, ja nisam bio njegov prvi, već jedini izbor. Uprkos tome sam odlučio da ne prihvatim ponudu. Ostajem u Romi, rekao je  Murinjo, koji je u međuvremenu bio interesantan i Brazilcima, ali ni od tog posla neće biti ništa.

Portugalci su početkom godine izabrali Roberta Martinesa za selektora do 2026, šta znači da će veliki Žozeov san, da jednog dana vodi državni tim, morati da pričeka. Uostalom, rad u Italiji ga ispunjava.

Dostupan za sva pitanja

- Dobro mi je u Romi. Ovdje dajem sve od sebe i to je jedino bitno. Uvijek dajem sve od sebe u sredini u kojoj sam angažovan. Tačno je da nisam razgovarao sa predstavnicima italijanskih medija u minula dva mjeseca, samo iz jednog razloga. Bio sam suspendovan i kad je tako onda ne dajem izjave. Sad je kazna istekla i dostupan sam za sva pitanja, dodao je Murinjo poslije plasmana "Vučice" u četvrtfinale Kupa Italije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.