SELEKTOR FRANCUSKE

Dešam razriješio dileme oko spekulacija o vraćanju Benzeme u ekipu

Francuska brani naslov osvojen u Rusiji 2018. danas u 16 sati

Didije Dešam: Usredotočio sam se na ekipu koju imam. AP Photo / Christophe Ena

S. S.

18.12.2022

Karim Benzema posljednjih se dana spominje kao neočekivano moguće pojačanje za francusku reprezentaciju u finalu Svjetskog prvenstva protiv Argentine. Njegovo se ime nalazi na popisu reprezentacije, no povreda koju je zadobio tokom priprema izbacila ga je iz ekipe. Nakon što se oporavio pojavila se mogućnost da otputuje nazad u Katar.

Selektor francuske reprezentacije Didije Dešam (Didier Deschamps) dosad je izbjegavao odgovor na pitanje hoće li iskoristiti šansu da najboljeg fudbalera svijeta uvrsti u ekipu. Na konferenciji za medije kojom je najavljivao finale jasno je rekao da to neće napraviti.

"Oni su izgubljeni"

- Neki igrači su se povrijedili, Karim Benzema bio je jedan od njih. Luukas Hernandez (Lucas) se povrijedio u prvoj utakmici. Nije na meni da odlučujem ko će doći gledati utakmicu, bivši igrači ili oni povrijeđeni, na meni je da se usredotočim na igrače koji su mi na raspolaganju - rekao je Dešam.

- Kristofer Nkunku (Christopher), Karim Benzema i Lukas Hernandez su igrači koje smo izgubili, a koji su bili na spisku. Usredotočio sam se na ekipu koju imam i ona će biti ta koju ću koristiti u utakmici - dodao je.

Inače, Francuska brani naslov osvojen u Rusiji 2018. danas u 16 sati.

Mogući sukob?

Benzema je jučer objavio svoju fotografiju na Instagramu i napisao: "Nisam zainteresiran." Francuski mediji nagađaju kako je Benzema, aktuelni osvajač Zlatne lopte, na ovaj način poručio Dešamu da ne želi igrati utakmicu kojom njegova reprezentacija može odbraniti naslov svjetskog prvaka. Španjolski portal Libertad, ipak, tvrdi kako Benzema nije dobrovoljno napustio Katar, već da ga je Dešam izbacio te da je napadač bijesan na selektora.

Prema njihovim informacijama, Benzema je po napuštanju tabora reprezentacije prošao samo trodnevnu terapiju kod klupskih doktora u Madridu, nakon čega je bio spreman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.