NIJE MOGAO ZADRŽATI SUZE

Di Mariju savladale emocije: Pogledajte koliko mu znači gol u finalu Svjetskog prvenstva

Oporavio se od povede i zaigrao za "Gaučose"

Di Marija: Suze radosnice. Screenshot

E. Ć.

18.12.2022

Argentinci imaju značajnu prednost protiv Francuske u finalu Svjetskog prvenstva. "Gaučosi" nakon prvih 45 minuta vode sa 2:0, a strijelci su bili Lionel Mesi (Messi) i Anhel Di Marija (Angel).

Di Marija je pogodio u 37. minuti nakon fantastičnog napada "Gaučosa". Mesi je odigrao za Juliana Alvareza koji je uposlio Aleksisa Mekalistera (Alexis Mac Allister), a ovaj je dodao do Di Marije koji je matirao Iga Ljorisa (Hugo Lloris).


Nakon pogotka Di Marija nije mogao kontrolisati emocije. Pokazao je koliko mu znači i pogodak, ali i vodstvo njegove reprezentacije u velikom finalu.

Inače, Di Marija je čovjek za velike utakmice. On je prošle godine Argentincima donio Kopa Ameriku pogotkom protiv Brazila (1:0), bio je strijelac i u finalu Olimpijskih igara, Finalisimi - utakmici protiv prvaka Evrope Italije, a dao je i gol u finalu Lige prvaka.

Sjajni Argentinac je bio povrijeđen, ali se uspio oporaviti do finala. Podsjetimo, on je 2014. zbog povrede propustio finale koje su njegovi saigrači izgubili od Njemačke (1:0).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.