ASOVI

Inijesta: Mesi je bio najbolji i prije osvajanja Mundijala 2022.

Sa Mesijem je Inijesta odigrao 488 mečeva u Barceloni (32.236 minuta na terenu), a jedan drugom su namjestili ukupno 53 gola

Mesi i Iniesta. Twitter

G. Š.

26.12.2022

Andres Inijesta riješio je prije 12 godina finale Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, a prije osam dana gledao je svog nekadašnjeg saigrača Lionela Mesija kako se konačno penje na svjetski tron sa Argentinom. 


Dodatni pritisak

Sa Mesijem je Inijesta odigrao 488 mečeva u Barceloni (32.236 minuta na terenu), a jedan drugom su namjestili ukupno 53 gola. Kada se podvuče crta, Španac nema dilemu ko je najveći fudbaler svih vremena.

- S moje tačke gledišta, nije bilo neophodno da Mesi osvoji Mundijal za status najboljeg svih vremena. Sa trofejom Svjetskog prvenstva ili bez njega, on je najbolji. I vjerujem da će ljudi koji u to nisu vjerovali prije nego što je osvoji Mundijal ponovo naći neke izgovore da nije najbolji, rekao je Inijesta za špansku "Marcu".

Jeste Mesi postigao pet pogodaka iz penala u Kataru i jesu se tokom i nakon Mundijala servirale mnoge teorije zavjere da su sudije bile naklonjene prema "Gaučosima", ali kada se podvuče crta, Argentina se u nekoliko navrata podizala i izvlačila iz izuzetno neprijatnih situacija.

- U svakom slučaju, mislim da je trofej prvaka svijeta apsolutno zaslužio. Ne samo on, već čitava Argentina. Počeo je izgubišli prvi meč i suočavao se sa dodatnim pritiskom u odnosu na onaj koji mu je već bio na leđima. On je za mene pravi šampion - istakao je Inijesta.

Napredak je očigledan

S druge strane, nema zamjerki na to kako njegov dugugodišnji saigrač Ćavi vodi Katalonce. Naprotiv.

- Mislim da ne napredak očigledan. Znam da su titule pravo mjerilo, odlučujući faktor, ali mislim da je tim na pravom kursu na putu do tačke koju svi želimo.

Barsa od 2019. godine čeka na titulu prvaka Španije. Trenutno se nalazi u dobroj poziciji da prekine post, jer poslije 14. kola drži prvu poziciju sa dva boda više od najvećeg rivala Real Madrida.

- Uvjeran sam da će ove sezone osvojiti titulu. Dobro stoje na tabeli, još dosta utakmica je pred njima, ali očekujem trofej, zaključio je Inijesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.