ČETIRI KAFIĆA

Ibričić nadigrao Livaju u Splitu

Odbranio je Ibričićev Kauri naslov, ali ujedno dobio i prefiks "vječni" jer niko ih ne može skinuti s trona. Jednostavno, više se neće igrati ovaj popularni turnir

Livaja i Ibričić. Facebook

G. Š.

28.12.2022

Splitki malonogometni turnir "Četiri kafića - Memorijal Dino Petrinović" ponovo je na Gripe privukao preko pet hiljada gledalaca, gdje je u finalnoj utakmici titulu odbranio Kauri.  


Uzbudljivo finale

Uzbudljivo je bilo finale u prvom dijelu, sijevalo je s obje strane. Pogađale su se stative, golmani su u sprintu preko cijelog igrališta pucali kao "iz topa", a onda je Kauri u drugom dijelu prebacio u višu brzinu i postao uvjerljivi, ali i posljednji pobjednik malonogometnog turnira "4 kafića Memorijal Dino Petrinović". Odbranio je Ibričićev Kauri naslov, ali ujedno dobio i prefiks "vječni" jer niko ih ne može skinuti s trona. Jednostavno, više se neće igrati ovaj popularni turnir.

- Rado se uvijek odazivam ovom turniru, lijepo je biti na Gripama, rekao je selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić i dodao:

- Čestitke organizatorima na svemu što su napravili ovih 20 godina...Katar? Šta da vam kažem, ljudi su presretni, navijači pozdravljaju na svakom koraku. Bude se i nove emocije, stvaraju obavezu da idemo dalje i ne posustajemo, budemo što bolji - kazao je Dalić za SN.

Antique Bar/Restoran Duje – Kauri 2:5 (1:2)

Dvorana Gripe. Gledalaca 5.500. Sudije: Babić, Vulić, Đerek (Split). Strijelci: 1-0 Livaja (9), 1-1 Moro (10), 1-2 Novaković (20), 1-3 Moro (22), 1-4 Novaković (23), 1-5 Novaković (25), 2-5 Prpić (37).

ANTIQUE BAR/RESTORAN DUJE: Rogić, Erlić, Šiško, N.Kalinić, Tomičić, Teklić, Sahiti, Šego, Vastić, Marinić-Kragić, Klasnić, Budimir, Bartulović, Tomasov, R.Brajković, B.Jakić, Primorac, Božinović, Prkić, Asanović, Budić, Boljat, Vranješ, Prpić, Livaja. Trener: Mladen Perica Štrla.

KAURI: Majkić, Kovačić, Brečko, Peričić, Pokrivač, Balić, Ibričić, Radošević, Moro, Bosančić, Krolo, Čurjurić, Ilić, F.B radarić, Čurić, Bačelić-Grgić, Novaković. Trener: Tiho Trogrlić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.